Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • ECLIPSE CROSS PHEV
  • ECLIPSE CROSS PHEV
  • ECLIPSE CROSS PHEV
  • ECLIPSE CROSS PHEV

Технологии

4WD и EV. Две истории се пресичат, за да се насочат към ново бъдеще - PHEV

С помощта на малки и леки мотори с висока мощност на предната и задната ос, системата PHEV осигурява плавно и комфортно шофиране и бързо и мощно потегляне и ускоряване – характеристики, които могат да се постигнат само от система за електрическо задвижване. Благодарение на 4WD системата, моделът се отличава с още по-вълнуващо возене.

Основни компоненти

1. Twin Motor S-AWC - Super All Wheel Control задвижване на четирите колела с два електродвигателя и електронно управление

Два отделни електродвигателя на предната и задната ос предоставят изключително 4WD задвижване, стабилност на управлението, благодарение на S-AWC системата. S-AWC е технология за контрол на динамиката на автомобила. При PHEV моделите като Eclipse Cross със системата S-AWC, разпределението на въртящия момент отпред назад се управлява чрез двата електрически двигателя. 

 

2. 2.4-литров бензинов двигател

Подобнa на Outlander PHEV система, адаптирана за Eclipse Cross, изключително ефективният бензинов двигател по цикъла на Аткинсън гарантира икономичен разход на гориво и ниски нива на CO2 емисии.

3. Генератор

Високо производителният генератор трансформира енергия от бензиновия двигател за презареждане на батерията или асистенция на електромоторите, ако е необходимо.

4. Преден електродвигател PDU и заден електродвигател EMCU

Смарт контролерите допринасят за завишената енергийна ефективност и незабавния максимален въртящ момент, който надминава този на 3-литров бензинов двигател.

5. Задвижваща батерия

Батерията с капацитет от 13.8 kWh е разположена под пода, за да не заема от интериорното пространство, както и за да понижи центъра на тежестта за по-голяма безопасност и контрол. Възползвайки се от прехода от Eclipse Cross и Outlander PHEV, са направени допълнителни подобрения на тяговата батерия, както в областта на отоплението (система за загряване на тяговата батерия за студен климат, под -20 ℃) ​​и охлаждането (охлаждане на батерията по време на редовно зареждане, в допълнение към функцията за охлаждане за бързо зареждане, което вече се предлага с Outlander PHEV), но и в поддръжката (нов люк за достъп до спомагателната батерия). Запасите от енергия на батерията могат да бъдат използвани и за захранване на външни електроуреди и системи чрез V2X (V2H Vechicle to Home).

Екстериорни акценти

Еволюционен дизайн

Нова, по-остра интерпретация на отличителния Dynamic Shield дизайн на Mitsubishi Motors Corporation отпред, включващ удължена и по-солидна броня с по-широки отвори за LED основни фарове и фарове за мъгла.

 

LED DRL - светодиодни дневни светлини и задни LED стоп светлини

Новата интерпретация на дизайна се подсилва и от високо разположениетеи тънки и агресивни LED дневни светлини и мигачи. Стилните нови фарове са снабдени и с дюзи за почистване (тип pop-up). Новите и по-солидни Т-образни задни LED стоп светлини внушават по-стабилна стойка. LED фаровете за мъгла осветяват пътя напред в бяла светлина.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eлектрически стъклен покрив с функция против нараняване

Стъкления плъзгащ се покрив с предпазна функция ви позволява да пуснете слънчевите лъчи и свежия въздух в купето във всеки момент, когато пожелаете.

 

Релси на покрива

Заден спойлер и по-елегантен завършек на автомобила.

Задният спойлер е оптимизиран, за да подобри аеродинамиката на автомобила. Вратата на багажника вече предлага по-голяма задна светлина.

Многорежимна система за  достъп до автомобила и запалване без ключ с два предавателя [KOS]

Ако носите ключа в себе си, можете да отключите или заключите предните врати или багажника, само с натискането на бутона, който е върху тях. Освен това, можете да стартирате хибрида по същия начин, само с натискането на бутона на стартера.

Нови 18“ алуминиеви джанти

 

 

Интериорни акценти

Вградено ел.отопление на предното стъкло 

Фини реотани по цялото предно стъкло предотвратяват замъгляването или замръзването при определени атмосферни условия, гарантирайки перфектна видимост.

Отопление на волана

Воланът с отопление позволява да затоплите рръцете си веднага щом седнете в автомобила и е изключително полезен в студените зимни дни. Бутонът за активирането и деактивирането на тази функция се намира в централния панел.

 

 

 

 

 

 

 

 

Отопление на всчики седалки

 

 

 

 

Допълнителен ел.отоплител на въздуха в купето

Електрическа паркинг спирачка с функция Auto Hold

Ръчната спирачка вече може да се използва по-лесно отвсякога, като се активира само с дръпване нагоре на дадения бутон и се деактивира, когато го натиснете надолу. При спиране на светофар, функцията Auto Hold задържа автомобила в стационарно положение дори и да махнете крака си от педала на спирачката, а спирачката се деактивира, когато натиснете педала на газта.

SDA II - Smartphone Display Audio II с 8" цветен дисплей, AM/FM радио, MP3 Player, iPod/DAP интегриран контрол, AndroidAuto и Apple CarPlay или NSDA - Navigation Smartphone Display Audio с допълнителни 3D карти TomTom.

8-инчовият дисплей предлага разнообразни функции, включително навигация, Multi Around Monitor, Apple CarPlay и Android AutoTM, с интегрирана смартфон навигация. Той ви свързва с автомобила, като прави пространството по-лично, а шофирането по-приятно. Избирате вие...

 

 

 

 

 

 

 

USB порт

Портът е удобно поместен близо до инструменталния панел, така че да е достъпен и за водача, и за пасажера отпред.

 

 

 

 

 

 

MITSUBISHI POWER SOUND SYSTEM - премиум саунд система

Отпуснете се с любимата си музика, поднесена в несравнимо качество на звука. Аудио системата MITSUBISHI POWER SOUND SYSTEM включва усилвател и високоговорители, специално проектирани за Eclipse Cross PHEV. Чрез оптимизиране на акустиката спрямо характеристиките на интериора и позицията на високоговорителите се постига мек, ободряващ и приятен звук. 

 

 

 

 

 

 

 

BLUETOOTH® HANDS-FREE система с гласов контрол и управление от волана

Бъдете винаги във връзка, докато държите контрола върху автомобила здраво в ръце. Свържете телефона си с автомобила чрез Bluetooth® и приемайте или правете изходящи обаждания само с гласови команди.

Head-Up дисплей

Head-Up дисплеят ви позволява да видите бързо информацията и предупреждения по време на шофиране. Атмосферата, напомняща на високофункционална пилотска кабина, помага да се концентрирате върху шофирането.

 

 

 

 

 

 

Забележка: Елементите варират според нивото на оборудване. Моля консултирайте се с вашия местен дилър на Mitsubishi Motors.

Индикатори и бутони

Информационен дисплей

Какъв е статусът на двигателя? А на електромоторите? Този дисплей показва консумацията на енергия, регенерираната енергия, мощността на двигателя (kW), нивата на електроенергия и пр., за да държите всяка една стойност под контрол

 

 

 

 

 

 

 

Бутон Charge and Save

Контролът върху заряда на батерията е във вашите ръце. Изберете SAVE преди да преминете на изцяло електрическо движение, за да запазите заряда на батерията за по-дълго. В режим CHARGE ще зареждате батерията с енергия от двигателя с вътрешно горене, докато шофирате.

EV бутон

Натиснете EV превключвателя, за да изберете EV Priority Mode, като по този начин ще предотвратите стартирането на двигателя.* С този избор вие шофирате само на електроенергията от двата електромотора, постигайки нулев разход на гориво и безшумно придвижване.

* Моля вижте ръководството на потребителя за повече информация.

 

 

 

 

 

 

 

Магнезиеви лостчета на волана за превключване на режимите на регенерирация

Удобните магнезиеви лостчета на волана позволяват лесно да контролирате регенерацията на автомобила във всяка от 5-те степени*.

* Освен в случаите, когато адаптивният автопилот [ACC] е активен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ECO показател

Показва колко екологично е било вашето шофиране в определен период от време. Колкото повече са зелените листа, толкова по-екологично сте шофирали.

 

 

 

 

 

 

 

 

ECO режим

Когато е избран ECO режим на шофиране, двигателят, климатикът и 4WD системата работят с по-висока енергийна ефективност

Забележка: Оборудването варира според пазара. Консултирайте се с вашия местен дистрибутор/дилър на Mitsubishi Motors.

Дисплей със специалните функционалности на PHEV

Мултиинформационният дисплей индикира различните функционалности на PHEV - оставащият пробег, съотношението между EV, хибридно и стандартно шофиране, както и потока на енергия.

Зареждане и управление на енергията

Ефективното управление на енергията позволява използването на различни енергоемки системи - като инфотейнмънт системата или климатика, дори когато батерията се зарежда. Настоящото ниво на заряда, очакваното време до пълно зареждане и други функции се изобразяват на специален дисплей, за да сте винаги информирани.

Лесно зареждане у дома или на път

Просто свържете вашия Eclipse Cross PHEV с контакта вкъщи, за да започнете да зареждате батерията. Можете да го направите, докато спите, защото то отнема около 5 ч. и половина* със специалния кабел за зареждане. Или използвайте функцията за бързо зареждане, ако сте на публична зарядна станция, за да достигнете капацитет на батерията до 80% само за 25 мин. Статусът на зареждане е удобно изобразен върху инструменталния панел.

* При 230V/16A или 230V/10A електрическа мрежа. 7 часа при мрежа 230V/8A .

 

Електрическо отопление

Електрическото отопление използва циркулиращата, благодарение на водната помпа, гореща вода, за да затопля кабината дори и в моментите, в които бензиновият двигател не работи. Тази функция е изключително полезна, когато шофирате само в режим EV или рано сутрин, когато искате да затоплите автомобила без да будите съседите. При изключително студено време, електрическото затопляне допълва топлината, генерирана от бензиновия двигател.

Електрически контакт

Контактът за зареждане на 240V, разположен в купето на автомобила,  гарантира до 1500W мощност от задвижващата батерия, достатъчнa за захранване на малки електроуреди, когато сте на къмпинг или вкъщи при прекъсване на електрозахранването.

С вграденaта V2X съвместимост автомобилът има възможност за захранване на домакинството с електроенергия до 10 дни* чрез системата Vehicle-to-Home, когато превозното средство е с напълно заредена батерия и пълен резервоар.

Забележка: Някои уреди може да не са съвместими със системата дори и да не надхвърлят консумацията от 1500W. Моля проверете ръководството за употреба за повече информация.

* По изчисления на Mitsubishi Motors Corporation

 

Mitsubishi Remote Control

За ваше удобство можете да използвате своя смартфон, за да контролирате автомобила си от разстояние. Следете времето до края на зареждане, настройвайте кога да започне зареждането /ако желаете да се възползвате от по-ниската нощна тарифа, например/ и пр. Най-новото приложение Mitsubishi Remote Control app позволява да активирате затоплянето или охлаждането в кабината веднага или с отложено начало.

Забележка: Автомобила и смартфона трябва да бъдат свързани чрез безжична мрежа /LAN/. Някои смартфони може да не поддържат приложението. Охлаждащата функция може да бъде активирана от разстояние само при модели без електрическо отопление. Предварителното затопляне на автомобила изисква наличието на електрическо отопление.

 

Режими на шофиране

Електрически режим

Електромоторите задвижват автомобила, използвайки електричество от батерията, а като резултат консумацията на гориво и нивата на CO2 емисии се равняват на 0. Този режим е тих, напълно екологичен и мощен. Максималната скорост е 135 км/ч.

 

Хибриден режим

Електрическо захранване и асистенция от страна на бензиновия двигател. Електромоторите захранват автомобила с електричество, генерирано от бензиновия двигател. Той генерира електричество, когато зарядът на батерията е нисък, за да повиши мощността или да подобри ускорението при изкачвания по наклон.

 

Паралелен хибриден режим

Мощност от двигателя с вътрешно горене и асистенция от страна на електромоторите. Двигателят с вътрешно горене захранва автомобила (при висока скорост и пр., когато се търси по-добра ефективност), а електромоторите допълват с енергия, когато такава е необходима.

 

S-AWC

Движи се по начина, по който искате, на всякакъв път

S‑AWC осигурява необходимата маневреност във всяка ситуация. Моделът 4WD PHEV с два електромотора се отличава с още по-комфортно возене.

S-AWC (Super-All Wheel Control) е уникалната интегрирана система на MITSUBISHI MOTORS за управление на динамиката на автомобила, която постига отлична маневреност и висока стабилност при шофиране чрез оптимално контролиране на движещата сила и спирачното усилие върху четирите колела, осигурявайки стабилно поведение на автомобила при всякакви пътни условия.

Интегрираният бутон за преминаване между различните режими на шофиране позволява лесно да изберете традиционния, когато шофирате при стандартни условия (NORMAL), режима за сняг (SNOW), за да завивате по-лесно по заснежени пътища или режимите GRAVEL и TARMAC, които да изберете съответно за неравен път или за повече динамика в завои.

Режим NORMAL (Сух/влажен път с настилка) Режим SNOW (Заснежен път)

Режим GRAVEL (Неравен път)

Режим TARMAC (Път със завои (сух))

 

Структура на шасито

Допълнителнa фина настройка на шасито на Eclipse Cross PHEV

По-широка употреба на обезшумителни материали за тавана, пода и задните подкалници, за допълнителен комфорт на пътниците. По отношение на пасивната безопасност, шасито е допълнително подсилено, като резултат от допълнителното тегло на тяговата батерия.

Усъвършенствани амортисьори

Модифицирани амортисьори

Окачването с нови предни амортисьори осигурява перфектно пътно поведение при всякакви скорости.

Mitsubishi motors global showroom