Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • За Mitsubishi

За Mitsubishi

Начало » За Mitsubishi

Устойчиво бъдеще за хората, Земята и автомобилите

“Отговорно отношение към околната среда”, “Удоволствие от шофирането” и “Стабилност и безопасност”. Това са идеалите, към които Mitsubishi Motors се стреми при производството на автомобили.

Автомобилостроенето, към което се стреми Mitsubishi Motors

За да спомогне за създаването на устойчиво общество, Mitsubishi Motors  възприе уникален подход в производството на автомобили, целящ постигане на хармония между хората и Земята на базата на съчетаване на удоволствието от шофирането с мерки за опазване на околната среда. В процеса на производство на автомобили компанията се стреми да отговори на най-високите екологични стандарти, използвайки съвременни технологии, при отлични характеристики на автомобилите и високо ниво на безопасност – за да бъде пътуването с автомобилите на Mitsubishi Motors забавно, приятно и спокойно.

Отговорно отношение към околната среда

Екологичните проблеми, с които автомобилите трябва да се справят, са свързани с намаляване на замърсяването на околната среда, ефекта на глобално затопляне и диверсификацията на енергията с цел по-малко използване на петрол.
За да отговори на тези предизвикателства, Mitsubishi Motors усъвършенства съществуващите двигатели и същевременно разработва редица други екологични продукти, включително чисти дизелови двигатели и “зелени” пластмаси. Компанията също така работи по създаването на още по-икономични автомобили с ниски емисии на вредни газове.
По-специално, екипът на Мitsubishi Motors e убеден, че електромобилът е най-екологичният автомобил, тъй като използва нисковъглеродна електроенергия и не генерира никакви емисии на вредни газове по време на движение. За eкипа  на компанията електромобилът от ново поколение i-MiEV, който се предлага на японския пазар от юли 2009 година, а на българския от 2011, е основната технология, с която ще се даде отговор на тези три предизвикателства. Поради тази причина се отдава голямо значение на по-нататъшните разработки, свързани с този автомобил.

Удоволствие от шофирането

Компанията Mitsubishi Motors е насочила усилията си към разработката на уникални AWC (All-Wheel Control) технологии, високоефективни системи за силово предаване и др., с цел постигане на отлични характеристики и стабилност на автомобила на пътя – нещо, което е неизменна част от очарованието на всеки автомобил и което се вижда особено добре в нашите модели Lancer Evolution и Pajero.

Стабилност и безопасност

За да се постигне необходимото ниво на безопасност, позволяващо на клиентите на Mitsubishi Motors да шофират автомобилите си без никакво напрежение, компанията разработва системата Easy Drive за улесняване на шофьора, технологии за повишаване на комфорта вътре в автомобила, технологии за безопасност – с цел предотвратяване на инциденти, както и технологии за предпазване на пътниците в автомобила и на пешеходците в малко вероятните случаи на удар.

Mitsubishi motors global showroom