Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • ECLIPSE CROSS PHEV
  • ECLIPSE CROSS PHEV
  • ECLIPSE CROSS PHEV
  • ECLIPSE CROSS PHEV

Сигурност

Технология за безопасност във всяка ситуация

Чувството за сигурност прави шофирането още по-приятно. Новият Eclipse Cross PHEV е оборудван със съвременни технологии за активна и пасивна безопасност, които откриват риска от инцидент и информират водача, като помагат за предотвратяване, избягване или смекчаване на последиците от инцидент. По този начин ви гарантират по-сигурно и уверено шофиране на всякакъв терен и по всяко време на денонощието. 

 

Система за ограничаване на опасността от удар отпред с допълнителна функция за разпознаване на пешеходци (FCM)

Базовото оборудване на новият Eclipse Cross PHEV включва FCM системата, която работи с камера и лазерен радар, за да засича превозни средства или пешеходци пред автомобила и да осигури по-безопасно шофиране. Когато системата отчете риск от сблъсък, тя издава отчетлив сигнал и активира спирачката с цел избягване на сблъсък или намаляване на щетите от него, ако такъв е неизбежен.

Предупреждение при отклоняване от лентата за движение [LDW]

Тази система генерира звуков и светлинен сигнал в случай, че превозното средство напусне лентата за движение без да е включен мигач.

Автоматични дълги светлини (AHB)

За да се повиши нивото на безопасност и комфорт при шофиране нощем, системата превключва автоматично от дълги на къси светлини, когато отпред се появи автомобил. След това отново превключва автоматично от къси на дълги светлини, без да е необходимо да отделяте ръце от волана и да превключвате ръчно.

Система за активен цонтрол на завиването (AYC)

Новият Eclipse Cross PHEV също така интегрира Active Yaw Control система (AYC), която контролира спирачките и сервоусилвателя на волана, за да регулира разпределението на въртящия момент между лявото и дясното колело.

Тези системи за безопасност се предлагат от най-ниското ниво на оборудване на новия Eclipse Cross PHEV, което го прави още по-неустоим.

Forward Collision Mitigation System (FCM)

Lane Departure Warning (LDW)

Automatic High Beam (AHB)

Active Yaw Control (AYC)

 

Система за ограничаване на опасността от удар при погрешно ускорение от място или движение със скорост до 10 км/ч. (UMS)

Друга опция от богатото оборудване на модела е UMS системата, която намалява опасността от удар при паркиране или маневриране назад. Ултразвуковите сензори в предната и задната броня подават звукова сигнализация и намаляват скоростта при отчитане на препятствие около автомобила на разстояние до 4 м отпред или отзад.

Новият Eclipse Cross PHEV е снабден и със система за разпознаване на пътните знаци (TSR)

Адаптивен Cruise Control с функция за следене на автомобила отпред (ACC)

Възможностите на системата ACC да разпознава опасностите и да контролира управлението на автомобила помагат за по-безопасно шофиране.

Система за следене и предупреждение при наличие на обекти в мъртва зона с асистираща функция за смяна на лентата на движение (BSW с LCA)

При по-високите нива на оборудване на модела се предлага и системата BSW с LCA, която използва радар с микровълни, разположен в задната броня, който отчита приближаващи превозни средства зад автомобила или задната четвърт – мъртва зона за водача.

При засичане на превозно средство зад автомобила, системата дава мигащ сигнал в съответното странично огледало. Ако водачът все пак насочи автомобила в посока към приближаващото превозно средство, системата започва да издава и звукова сигнализация.

Система за предупреждение за приближаващи обекти при движение на заден ход (RCTA)

RCTA използва микровълнов радар, разположен в задната броня, който засича превозни средства пресичащи пространството зад автомобила при движение на заден ход.

При излизане от гаража и други сложни маневри, системата предупреждава водача чрез индикатори в страничните огледала, чрез звукова сигнализация и съобщение на таблото.

Ultrasonic misacceleration Mitigation System  (UMS)

Adaptive Cruise Control (ACC)

Blind Spot Warning  (BSW)

Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

 

Система за наблюдение Multi Around Monitor

Изображенията (включително “от птичи поглед”) от камери, монтирани отпред, отзад и отстрани на автомобила, може да се разглеждат в различни комбинации, за да се установи какво има в “мъртвите зони” и да се улесни безопасното паркиране.

 

Mitsubishi motors global showroom