Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
 • Електромобили

Електромобили

Начало » Електромобили

 Mitsubishi Motors бяхa подпомогнати от много хора и организации от публичния и частния сектор, както и от неправителствени организации, обединени от общата цел да се изгради едно нисковъглеродно общество чрез популяризиране на електромобилите – цел, която не може да се постигне напълно само с  усилията на компанията. Освен че изпълнява водеща роля в утвърждаването и популяризирането на електромобилите, екипът на Mitsubishi Motors продължава да работи максимално ефективно и за развитието на свързаните с тях технологии.

Екологична технология на Mitsubishi Motors. Популяризиране на MiEV технологията като ключова екологична технология.

“MiEV” е съкращение от “иновативен електромобил на Mitsubishi” и общоприетия термин (“EV”), с който се обозначават електромобилите. В този модел са приложени много от иновативните технологии на Mitsubishi Motors в тази област, например литиево-йонна батерия с висок капацитет, компактен и високоефективен електромотор и др. Има няколко екологични проблема, които електромобилите трябва да решат, напр. “предпазване на околната среда от замърсяване”, “намаляване на глобалното затопляне”, а напоследък и “диверсификация на енергията” с оглед на “освобождаване от петролната зависимост”. Mitsubishi Motors активно популяризира “MiEV” като своя ключова технология за решаване на тези три задачи и за продължаване на тези разработки. В резултат на това Mitsubishi Motors създаде електромобила “i-MiEV” от ново поколение, който е първият масово произвеждан електромобил в света. Mitsubishi Motors работи усилено и по няколко други проекта, различни от MiEV, напр. усъвършенстване на съществуващите двигатели, разработване на чисти дизелови двигатели и “зелени” пластмаси и др., за да отговори на бързо нарастващите нужди от екологични автомобили при постоянно увеличаващите се цени на петрола и сериозните ефекти на глобалното затопляне.

Предимства на електромобилите
 

 

 

 

 • Лесно и безпроблемно зареждане в домашни условия

  Една от основните разлики между електромобила и обикновения автомобил е възможността електромобилът да бъде зареждан в домашни условия. Вече не е необходимо да се пътува до бензиностанция, а батериите може да се зареждат и докато спите. Съвсем лесно, нали?
 • Безпроблемно зареждане в града

  Напоследък в Япония се появиха много станции за зареждане на електромобили, напр. в търговски центрове, паркинги, до супермаркети и до търговски обекти, в които се предлагат автомобили Mitsubishi Motors. Електромобилът може да се зареди на различни места в града и това прави пътуването още по-приятно за шофьора.
 • Предимствата на електромобила.

  В действителност електромобилът е едно практично решение дори и по отношение на икономиите, които ще направите. А зареждането при нощна тарифа* ще намали вашите разходи за електричество. Това наистина е един икономичен автомобил.
  *Нощната тарифа се прилага от електродоставчика на базата на специално заявление от потребителя.
 • Добър за Земята. Добър и за хората.

  Електромобилът спомага за опазване на околната среда, тъй като шофирането е без емисии (напр. на CO2, допринасящ за глобалното затопляне) и без замърсяващите въздуха азотни окиси и прахови частици. Това е един автомобил, който е добър както за Земята, така и за хората.
   

НАШИТЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

I-MIEV

Вече знаем кой е автомобилът, от който днес се нуждаят Земята и хората и с който утре ще живеят следващите поколения – електромобилът i-MiEV на Mitsubishi Motors. Когато пътувате в града или сред природата с този автомобил, задвижван 100% с електрическа енергия и генериращ нулеви емисии на CO2* по време на движение, вие не вредите на околната среда. Възможността за зареждане на електромобила в домашни условия променя изцяло представата за удобствата на автомобила. Вече е напълно обичайно е да видите хора, които безпроблемно пътуват до работа или пазаруват, използвайки електромобили. Това развитие на електромобилното общество допринася за популяризиране на възобновяемите източници на енергия, напр. фотоволтаични и ветрогенератори, както и за изграждане на интелигентни електрозахранващи мрежи. i-MiEV е автомобилът от ново поколение, който предлага решение както на екологичните проблеми, така и на енергийните проблеми. Той е “EV”, т.е. “Electric Vehicle” и “Earth Vehicle” едновременно. За бъдещето на хората, града и Земята, използвайки възможностите, които ни дава единствено електромобилът, можем да навлезем в нова ера с i-MiEV.

Mitsubishi motors global showroom