Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека

Сигурност

Новият COLT е вашият идеален партньор в бетонната джунгла, благодарение на своето лесно управление и многобройни функции за безопасност и подпомагащи водача технологии.

Adaptive Cruise Control  [ACC] with Stop & Go* - Адаптивен Cruise Control с функция за следене на автомобила отпред & Stop&Go функция за 1.6HEV

Тази активна система ви помага да поддържате безопасно разстояние от превозното средство, движещо се отпред. Когато не бъде открито превозно средство, тя поддържа предварително зададената скорост. Ако превозното средство отпред намали до пълно спиране, системата автоматично ще задейства спирачките до пълно спиране и на вашия автомобил. Възможностите на системата ACC да разпознава опасностите и да контролира управлението на автомобила помагат за по-безопасно шофиране.

 

Automatic High Beam - Автоматично превключване на къси / дълги светлини

За да се повиши нивото на безопасност и комфорт при шофиране нощем, системата превключва автоматично от дълги на къси светлини, когато отпред се появи автомобил. След това отново превключва автоматично от къси на дълги светлини, без да е необходимо да отделяте ръце от волана и да превключвате ръчно.

 

Forward Collision Mitigation System [FCM] - Система за ограничаванена опасността от удар отпред, разпознаваща пешеходци и колоездачи

Системата FCM следи разстоянието от вашия автомобил до обект отпред – друго превозно средство, пешеходец или велосипедист. Ако има риск от сблъсък, ще се появи предупредителен светлинен и звуков сигнал. Ако спирате, но все още има риск, системата ще добави допълнителен спирачен натиск. Ако не натиснете спирачките, системата автоматично ще го направи вместо вас.

 

Lane Departure Warning [LDW] & Lane Keeping Assist [LKA] - Система за предупреждение при напускане на пътната лента & Система за поддържане на пътната лента

Тази система разпознава пътната маркировка. Ако е активиран само LDW, след като една от линиите бъде пресечена, без водачът да включи мигач, системата ще предупреди водача чрез вибрация на волана. Ако LKA е активиран, освен да предупреди водача, системата активно ще контролира управлението, за да подпомогне водача и автомобила да остане в лентата.

 

Blind Spot Warning [BSW] - Система за следене и предупреждение при наличие на обекти в "мъртва зона"

Открива наличието на движещи се обекти (автомобили, мотоциклети и др.) в мъртвата зона на водача (до 5 м отзад и отстрани на автомобила). Ако системата идентифицира обект, LED светлина мига на съответното странично огледало на автомобила.

 

Traffic Sign Recognition (TSR) - Система за разпознаване на пътните знаци 

Новият COLT е оборудван и със система за разпознаване на пътните знаци (TSR).

 

Mitsubishi motors global showroom