Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
MITSUBISHI Concept CA-MiEV и MITSUBISHI Concept G4

MITSUBISHI Concept CA-MiEV и MITSUBISHI Concept G4

Токио, 15 април 2013 г. – Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще покаже за първи път концептуалните автомобили MITSUBISHI Concept CA-MiEV *1 и MITSUBISHI Concept G4*2 в Китай на 15-то международно изложение на автомобилната индустрия в Шанхай, което ще се проведе от 20 до 29 април. Тези два модела са базирани на уникалната съвременна технология, @earth TECHNOLOGY и същевременно са съобразени с темата на тазгодишното изложение: "Иновации за по-добър живот."
 
В допълнение към дебюта на тези два концептуални модела в Китай, MMC ще представи и серийно произвеждани модели, например компактния SUV ASX (известен като RVR или Outlander Sport в определени пазари), производството на който за местния пазар започна през ноември 2012 г., както и новия Outlander, който се продава от януари 2013 г. в общо десет варианта.
 
MMC ще проведе пресконференция на 20 април, от 10:30 часа, в павилиона на Mitsubishi Motors (E3-303).
 
MMC създаде специален уебсайт с информация за MMC и международното автомобилно изложение в Шанхай:
http://www.mitsubishi-motors.com/en/events/motorshow/2013/sms2013/ (на английски език)

*1 Compact and Advanced technology – комбинация от съвремена електромобилна технология и компактен дизайн от следващо поколение.
*2 Global седан с 4 врати

 

@earth TECHNOLOGY

Стремейки се да осигури удоволствие от шофирането с цел устойчиво бъдеще за всички, MMC насочи усилията си към производството на автомобили с отговорно отношение към околната среда, следвайки принципите на Drive@earth: удоволствие от шофирането, експлоатационна устойчивост и безопасност.
 
@earth TECHNOLOGY е обобщено наименование на съвременните технологии от следващо поколение на MMC, с помощта на които се реализират целите на Drive@earth.
 
Тези технологии включват:

  • Електромобилната технология на MMC
  • Технологии за икономия на гориво
  • Традиционната 4WD технология Super Select 4WD на MMC
  • S-AWC (Super All-Wheel Control – система, осигуряваща едновременно стабилност на автомобила и върхово удоволствие от шофирането)
  • RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) – конструкция на купето, осигуряваща високо ниво на безопасност в случай на удар
  • Съвременни технологии за превантивна безопасност*3, например ACC и FCM

 
Всички тези технологии допринасят за безопасното и комфортно шофиране. MMC ще използва наименованието @earth TECHNOLOGY в цял свят.
 
Тези премиери на новите модели демонстрират някои от принципите на @earth TECHNOLOGY: конвенционален двигател с висока горивна ефективност (в компактния седан MITSUBISHI Concept G4 от следващо поколение) и електромобилни технологии от бъдещето (в MITSUBISHI Concept CA-MiEV).

*3 ACC: Адаптивен круиз контрол, с помощта на който се поддържа безопасна дистанция до автомобила отпред, дори и при пътно задръстване; FCM (Forward Collision Mitigation System) – система, която помага да се избегне или намалят последствията от евентуален удар чрез автоматично задействане на спирачките и се активира при рязко намаляване на дистанцията до движещото се отпред превозно средство.

2. MITSUBISHI Concept CA-MiEV

MITSUBISHI Concept CA-MiEV демонстрира представите на MMC за развитието на електромобилите в близкото бъдеще. MMC създаде и предлага на пазара от 2009 г. i-MiEV – първият серийно произвеждан електромобил в света.
 
Динамичният и мощен екстериорен дизайн на MITSUBISHI Concept CA-MiEV наподобява устремен към бъдещето атлет, който е изпълнен с енергия – в унисон с авангардните електромобилни технологии от следващо поколение, на които е базиран този концептуален модел. Оформлението на фаровете и блоковете на задните светлини следва формата на обработен диамант и има силно естетично излъчване. Специфичната скосена повърхност на радиалните елементи на джантите, насочена от центъра към периферията, създават ефект на блясък при въртене на колелата и подсилват естетическото излъчване на екстериора на автомобила.

Високоефективната система за електрическо задвижване е базирана на леки компоненти, интегрирани в електромотора, инвертора и зареждащия модул, с помощта на които се намалява загубата на енергия. Системата на задвижване включва и постояно действаща регенеративна спирачна система, характеризираща се с по-висок коефициент на оползотворяване на енергията, както и удобно за използване магнитно-резонансно безжично зарядно устройство за батериите с висок капацитет (28 kWh). Този модел се отличава с максимално намалено тегло и подобрена аеродинамика, благодарение на които пробегът е увеличен до 300 km.
 
Повишено е и нивото на комфорт за пътуващите. Климатикът и системата за зареждане и разреждане на батериите са с дистанционо управление, което е съвместимо със смартфони и таблети. Освен това има и GPS система, с помощта на която може да се установи местоположението на автомобила в случай на кражба, както и  ECO-drive асистент на MMC, който помага да се оптимизира режимът на шофиране според конкретните условия на пътя. MITSUBISHI Concept CA-MiEV осигурява безопасна и сигурна електрическа мобилност, за което допринасят и използваните съвременни технологии за превантивна безопасност ACC и FCM.

Mitsubishi motors global showroom