Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Румен Дунев с Mitsubishi EVO9 дублира титлата си „Шампион на България” с победа на пистата „Диамо-Серес”2010

Начало » Актуално » Румен Дунев с Mitsubishi EVO9 дублира титлата си „Шампион на България” с победа на пистата „Диамо-Серес”2010

09.11.2010 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Националният шампионат на България по автомобилизъм на затворен маршрут приключи с кръг извън страната - на пистата Серес в Гръция  на 6 и 7 ноември, който отново бе спечелен от Румен Дунев.

Шампионът на България - Румен Дунев от Приста Ойл Рали Тийм, успя за пореден път да спечели квалификацията за място в стартовата решетка на пистата „Серес” и отново потегли от пол-позишън (първа позиция), със своето Mitsubishi Lancer EVO9 в най-големия клас "А и Н" над 1600 куб. см. Той постигна и най-бърза обиколка от всички участници  в различните класове, а именно 1.28.256 сек. В края на надпреварата Дунев записа 6-та поредна победа от седем състезания този сезон и успя да затвърди титлата си на шампион от миналата година. 

Дунев е единственият българин, който дублира титлата си две години подред, в най-престижният клас, след като години на ред тази шампионска титла беше преходна и купата оставаше всяка година в различни конкурентни състезатели.

Пистата "Серес" е едно прекрасно съоръжение построено специално за сътезателни цели, което се доближава до пистите за Формула 1. Широчината и е 12 метра, а дължината на трасето е 3200 метра.  Изградена е  от община Серес в голям парк и е част от спортен комплекс край града с писта за картинги игрища за футбол .

Шампионските титли в отделните класове вече са определени, но предстои борбата за ШАМПИОН НА ШАМПИОНИТЕ!

Това супер атрактивно шоу ще се проведе на 11-ти декемви 2010г. в гр.София, където ще вземат участие шампионите от всичките дисциплини – писта, рали и планинско.

Отборът на Приста ойл Рали Тийм спечели първо място в надпреварата за шампион при отборите.

Румен Дунев благодари на всики спонсори, механици, конструктори, инженери, фенове и приятели за подкрепата и усилията, в резултат на които той отново е Шампион на България!

Mitsubishi motors global showroom