Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Plug-in хибридната система на Mitsubishi Motors печели наградата за технология за 2014 г. на RJC

Начало » Актуално » Plug-in хибридната система на Mitsubishi Motors печели наградата за технология за 2014 г. на RJC

14.11.2013 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Токио, 13 ноември 2013 г. - Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви, че плъг-ин хибридната електромобилна технология на новия средноразмерен SUV Outlander PHEV е спечелила наградата за технология за 2014 г. на RJC (Японски конгрес на автомобилните изследователи и журналисти).

 

Базирайки се на принципа “Удоволствието от шофирането води към устойчиво бъдеще”, MMC следва производствена политика на отговорно отношение към околната среда, създаване на автомобили, които се шофират с удоволствие и се отличават със здравина и безопасност – характеристики, обединени пад названието Drive@earth.

Плъг-ин хибридната електромобилна система използва батерия с висок капацитет, предни и задни електромотори, генератор и бензинов двигател за генериране на енергия и за движение с висока скорост, като тази хибридна технология осигурява по-дълъг пробег при движение с постоянна скорост и задвижване предимно с електромоторите на автомобила.

Плъг-ин хибридната електромобилна система избира автоматично оптималния режим на задвижване според конкретните условия и останалото количество заряд в батерията. Възможни са следните режими на задвижване:

1) Режим на електрическо задвижване

2) Режим на хибридно задвижване при последователно свързани системи

3) Режим на хибридно задвижване при паралелно свързани системи

Плъг-ин хибридната електромобилна система на този луксозен автомобил получава висока оценка за своите екологични характеристики, плавно ускоряване и тихо функциониране.

За да създава устойчиви системи за задвижване, MMC продължава да следва проактивна политика на използване на електромобилни технологии, включително такива за електромобили и PHEV (плъг-ин хибридни електромобили), с цел заемане на водещи пазарни позиции в сектора на електромобилите и опазване на природните ресурси чрез глобално намаляване на емисиите на CO2.

*Automotive Researchers' and Journalists' Conference of Japan

Mitsubishi motors global showroom