Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Начало на производство за европейския пазар на plug-in хибрид Mitsubishi Outlander.

Начало » Актуално » Начало на производство за европейския пазар на plug-in хибрид Mitsubishi Outlander.

04.09.2013 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

Както вече беше съобщено, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) започна производството на своя иновационен плъг-ин хибрид (“PHEV”) за европейския пазар.

Двойно повече от прогнозираното количество

Моделът Outlander PHEV, произвеждан в завода Оказаки на MMC близо до Нагоя, постигна зашеметяващ пазарен успех, като надхвърли и най-оптимистичните прогнози на Mitsubishi Motors.

Продажбите на този модел в Япония започнаха на 24 януари 2013 г. и вече около 8 000 японски клиенти са пожелали да закупят този автомобил, докато първоначалната цел на компанията е била да се продадат 4 000 автомобила за този период.

Повишена ефективност

Поради това, за да отговори на нарастващия брой заявки от клиенти в Япония и чужбина, MMC реши да удвои веднага производствения капацитет за модела в завода Оказаки до 4 000 автомобила на месец (или прибл. 50 000 автомобила годишно).

Освен това, от началото на следващата година MMC ще започне изпълнението на работна програма за повишаване на производствената ефективност с цел намаляване на общите производствени разходи и създаване на условия за по-голяма гъвкавост по отношение на обема на производство и произвежданите модели.

Това от своя страна ще даде възможност за още по-голямо увеличение на обема на производство в завода Оказаки, включително и на Outlander PHEV.

Европа – пазар за плъг-ин хибриди (PHEV)

В Европа – която се очаква да е най-големият глобален пазар за Outlander PHEV – за периода от декември 2012 г. общият брой на заявките за закупуване на този автомобил надхвърли 10 000.

По тази причина, с цел да се постигне необходимия баланс между производствен капацитет и пазарно търсене, от октомври 2013 г. MMC ще започне да предлага Outlander PHEV на европейския пазар, като в началото ще обхване определени избрани пазари (Холандия, скандинавските страни и др.).

След това ще бъдат обхванати и останалите европейски пазари, в периода от ноември 2013 г. до първото тримесечие на 2014 г. За съжаление този период няма да обхване българския пазар, поради липсата на каквито и да било облекчения и/или преференции за собственици на автомобили с алтернативно заджижване.

 

Mitsubishi motors global showroom