Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Първият Plug-in хибриден автомобил Mitsubishi Outlander бе доставен в България

Начало » Актуално » Първият Plug-in хибриден автомобил Mitsubishi Outlander бе доставен в България

21.01.2015 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

След изключително успешният старт на продажбите на модела в Европа и провокираният интерес към него в България, първият Outlander PHEV бе доставен у нас. Първият хибриден електромобил с (постояненно активирано) 4WD задвижване бе поръчан от Mitsubishi Corporation Sofia Liaison Office. От днес, Outlander PHEV може да бъде срещнат из софийските булеварди. Mitsubishi Corporation за втори път доказват своята отговорност към околната среда, избирайки за нуждите си екологичните технологии. През 2011 година те бяха първият ползвател на  изцяло електрическия автомобил – Mitsubishi  i-MiEV.

Mitsubishi Outlander PHEV, чиито доставки постепенно обхванаха всички страни на MME34, е начело в класациите за най-продаваните plug-in хибридни автомобили в Европа (19,980 за 2014г.), изпреварвайки значително своите конкуренти. Един от най-добрите примери в това отношение е Швеция, където през календарната 2014 година са продадени 2,289 автомобила, което отговаря на пазарен дял от около 50% в класа “Супер Еко автомобили”, като следващият производител в тази класацията е продал само 745 автомобила

Това постижение се дължи изцяло на приложените в Outlander PHEV технологични решения от следващо поколение и уникалните предложения от реалния живот (4WD SUV с два електромотора и система за самозареждане, различни автоматични режими на задвижване, пълноразмерен 5-местен автомобил с товарен обем 463 литра и т.н.), а не на някакви данъчни облекчения, каквито всъщност се предлагат и за останалите не толкова успешни plug-in хибридни автомобили на други производители.

Произвежданият за европейския пазар Outlander PHEV е доста конкурентоспособен и се различава от версията за японския пазар само по това, че отговаря на всички задължителни европейски регламенти и шасито е адаптирано за европейските пътища.

           

Някои от най-важните характеристики на версията на Outlander PHEV за европейския пазар (постоянно електрическо “Twin Motor 4WD” задвижване):

-          Максимален пробег:           824 км*

-          Пробег в режим на 100% ел. задвижване:           52 км*

-          Разход на гориво:                1.9 л/100 км*

-          Емисии на CO2:                    44 г/км*

-          Максимална скорост:                     170 км/час (ако законът разрешава)

-          Зареждане:

o   5 часа – нормално зареждане (230V / 10A)

o   30 минути – бързо зареждане / до 80% (стандарт CHAdeMO)

-          Максимален товарен обем:                       463 литра (VDA метод – с пътници на задната седалка)

-          Теглителна способност:                 1,500 кг (ремарке със спирачки)

-          Собствено тегло:                            1810 кг

*измерено на базата на европейските стандарти

 

Outlander PHEV не е нито адаптирана версия на съществуващ автомобил с двигател с вътрешно горене, нито специално разработен високотехнологичен plug-in хибриден електромобил, а е преди всичко нов вариант на Outlander – наред с бензиновия и дизеловия вариант, разработен като такъв от самото начало: едно уникално / безкомпромисно предложение на автомобилния пазар….

… Първият plug-in хибриден електромобил с (постояненно активирано) 4WD задвижване на базата на електрогенерираща система от електромотори (Twin Motor).

 

 

 

Mitsubishi motors global showroom