Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Outlander PHEV – най-продаваният плъг-ин хибриден SUV в Европа за 2020

Начало » Актуално » Outlander PHEV – най-продаваният плъг-ин хибриден SUV в Европа за 2020

18.02.2021 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

Токио, 18 февруари 2021 г.,  MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) обяви, че OUTLANDER PHEV приключва 2020 година като най-продаваният плъг-ин хибриден SUV в Европа. Общо 26 673 броя са продадени в цяла Европа през 2020 г. и по този начин OUTLANDER PHEV става и вторият най-продаван хибрид във всички автомобилни сегменти1.

OUTLANDER PHEV е водещият модел, който въплъщава опита на MITSUBISHI MOTORS в областта на електрификацията, SUV сегмента и технологиите за задвижване на всички колела едновременно. Автомобилът осигурява тихо, плавно, но същевременно мощно ускорение, уникално за електрическите превозни средства (EV) с екологични технологии. OUTLANDER PHEV се продава в повече от 60 държави от старта на продажбите през 2013 г., а глобалният му общ обем на продажбите е достигнал 270 000 броя към декември 2020 г.

„Радваме се, че OUTLANDER PHEV е избран от много клиенти в Европа, където хората са силно екологично ориентирани и популярността на електрифицираните автомобили бързо нараства,“ каза Такао Като, главен изпълнителен директор на MMC. "Нашата мисия е да предоставим атрактивни продукти с усещане за сигурност на клиентите по целия свят чрез по-нататъшно подсилване на нашите екологични и 4WD технологии. Ние също така се ангажираме да допринесем за развитието на устойчиво общество с нашата цел за 2030 г. - повишаване на дяла на електрифицирани автомобили в общите продажби до 50 процента не само с плъг-ин хибриди, но и с изцяло електрически (EV) и хибридни електрически автомобили.“

OUTLANDER PHEV може да се използва като електрически автомобил в ежедневието и като хибрид при по-дълги пътувания, позволявайки на водачите да се наслаждават на шофирането, без да се притесняват за презареждане. Двумоторната 4WD система за задвижване на четирите колела едновременно, в комбинация със системата S-AWC (Super-All Wheel Control) за контрол на динамиката , осигурява спокойствие при шофиране в различни метеорологични и пътни условия.

Двата контакта, които са разположени в купето, с максимална мощност от 1500 вата могат да доставят захранване от тяговата батерия на електроуреди за отдих на открито и са надежден източник на електричество при аварийни ситуации. Тъй като OUTLANDER PHEV може да генерира своя собствена мощност, той може да достави електроенергия на домакинството до 10 дни2, когато е с напълно заредена батерия и пълен резервоар с гориво чрез устройство V2H3, което свързва автомобилът с дома.

 

1. Източник: JATO Dynamics Limited

2. Количествата и продължителността на захранването са изчислени от MMC като се приема, че средното потребление на електроенергия от домакинствата е около 10 kWh/ден и се извади ефективността на преобразуване на V2H оборудване. Тази функция може да варира на различните пазари.

3. Превозното средство до дома.

 

###

 

За Mitsubishi Motors

Mitsubishi Motors Corporation е глобална автомобилна компания, базирана в Токио, Япония, съсредоточена в SUV и пикап сегмента, електрическите и плъг-ин хибридните превозни средства. От производството на първия автомобил на групата Mitsubishi преди повече от век до днес, ние демонстрираме амбиция и пробивен подход в разработването на нови поколения автомобили и иновативни технологии. Дълбоко закодирано в нашето ДНК е да предизвикваме амбициозните шофьори, които са готови да променят конвенционалното мислене. Верни на този принцип, представихме новата бранд стратегия през 2017 г., изразена в слогана “Drive your ambition” – комбинация от личностна мотивация и перспективно мислене, както и отражение на постоянния диалог с нашите клиенти. Днес ние в Mitsubishi Motors сме изцяло отдадени на инвестицията в нови технологии, атрактивен дизайн и разработване на нови продукти, за да продължим да предоставяме вълнуващи и автентични автомобили на нашите клиенти по целия свят.

 

 

 

Mitsubishi motors global showroom