Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Новият Space Star покорява сърца с обновени форми и в цвят Sand Yellow

Начало » Актуално » Новият Space Star покорява сърца с обновени форми и в цвят Sand Yellow

04.12.2019 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

Шест години след дебюта си в Европа и след 653,065 броя, продадени в над 90 страни по целия свят (март 2012 до септември 2019) - 205,264 от които в Европа, Space Star идва със значителни подобрения, които правят визията му по-динамична и предлагат едновременно разумна, но и атрактивна алтернатива на европейските потребители – японско качество и усъвършенствани системи за безопасност.

Представен на Bangkok Motor Expo на 28 ноември, 2019 г., новият 2020 Space Star ще бъде премиерно представен в Европа на Автосалоните в Брюксел и Виена през януари, 2020, малко преди старта на продажбите в региона.

Между януари и септември, 2019 г. Space Star е най-добре продаваният модел на MMC в Европа с 33,630 продажби или 22.8% от общия обем продажби на MME.

Сред основните новости за модела са:

• Нов дизайн в предната и задната част

• Интериор от по-висок клас

• Нови системи за активна и пасивна безопасност

• Подобрена горивна ефективност

• Подобрена Smartphone-linked Display Audio (SDA) система

Световният компактен автомобил

Резултатът от амбициозния проект “Global Small”, иницииран от MMC през 2009 г, е Space Star - уникален продукт, създаден, за да посрещне нуждите на специфична група потребители по целия свят. Независимо дали са в развит или развиващ се пазар, те търсят една и съща комбинация от пространство, горивна ефективност и ниски нива на вредни емисии, както и разумни разходи по ползване и поддръжка на автомобила, но същевременно се стремят да избягат от етикета „нискобюджетни продукти“.

За да постигне тази цел, MMC представи “Global Small” – всеобхватен проект, който работи за популяризиране на усъвършенствани технологии, като подобрена аеродинамика, интелигентно редуциране на теглото, рационално оразмеряване, високоефективно задвижване и т.н. “Global Small” проектът разработва изцяло нова архитектура за малък автомобил, две различни превозни средства (Space Star хечбек с 5 врати, и 4-врат седан - Attrage), изцяло нови двигатели, както и нов завод в Тайланд (третият за MMC в страната, а оттогава е създаден и още един във Филипините).

От първоначалното си представяне през март, 2012 г., продажбените обеми на Space Star възлизат на 653,065 броя, (от общ брой за проекта Global Small - 932,301 автомобила) разпределени както следва:

1. Европа** -  205,264 бр.

2. ASEAN - 196,951 бр.

3. Северна Америка - 138,836 бр.

4. Япония - 49,269 бр.

5. Австралия и Нова Зеландия - 30,005 бр.

6. Латинска Америка - 18,823 бр.

7. Среден Изток и Африка - 13,873 бр.

8. Северна Азия - 44 бр.

В същото време, Attrage допринася с 279,236 “Global Small” продажби към MMC.

Между януари и октомври, 2019 г. 33.630 Space Star автомобила са продадени в Европа (+7%) – Топ 5 пазарите са: Германия (17.925 броя или 53% от общия обем на MME), Италия (3.473 броя), Франция (2.662 броя), Холандия (2.416 броя) и Австрия (1.407 броя).

Малък (или не чак толкова…) в Европа

Сегментите на малките автомобили (A - с 1,027,000 продажби / B - с 3,011,000 продажби – източник: JATO EU12 2018) все още са най-големите в Европа, макар че и двата представляват както предизвикателство, така и много възможности за повечето производители: - Предизвикателствата:

 Все по-сериозни изисквания по отношение на теглото и цената, при все по-ограничени маржове.

 По-голяма конкуренция и ниско бюджетни предложения в региона.

 Засилена конкуренция, която променя баланса между обем и печалби.

 В същото време необходимост от покриване на широкоспектърни производствени операции -

Възможности:

 Утвърдените модели предлагат на европейските потребители пространство, комфорт, безопасност и други екстри, които до скоро са били характерни само за по-висок клас автомобили от C-сегмента.

 Потенциално увеличение на домакинствата с повече от един автомобил (източник ACEA 2016 / 2 автомобила в домакинство):

o Австрия - 21%

o Белгия - 24%

o Франция - 30.3%

o Холандия - 18.8%

 Възможност за намаляване на средния разход на гориво и емисии за корпоративни автомобили В този контекст, Global Small проектът, който се базира на висока ефективност и японско качество, се радва на доста позитивни отзиви в Европа – най-големият пазар на Space Star до момента (31.4% от общите бройки):

 Обширен интериор като в автомобил от B-сегмента

 Достъпна цена за автомобил в A-сегмента  Комфорт  Дълъг списък с екстри  Ниски разходи за ползване и поддръжка

 Японско качество и надеждност

Нарастващият успех на Space Star на пазари, на които малките автомобили са традиция, като Франция и Италия (съответно със 113% ръст – източник Dataneo и 76.6% - източник UNRAE), между календарната CY18 и CY19 (9 месеца) потвърждават тази продуктова стратегия.

Не е за подценяване и фактът, че Space Star допринася изключително за ниския CAFE индекс на MMC по отношение на вредните емисии, подкрепяйки най-продавания плъг-ин хибрид Outlander PHEV (42.5% от общите продажби на MME за 9-те месеца на календарната 2019 - общо за двата модела).

Geometry of Cool

Запазвайки основните характеристики на Space Star – горивна икономичност и ниски нива на емисии, обширно интериорно пространство в компактен на външен вид екстериор, както и ниски разходи за ползване и поддръжка, MMC внимателно наблюдава и изследва обратната връзка на пазара.

Надграждайки успеха на неколкократно фейслифтнатия модел от 16 моделна година, и ръководени от идеята за още по-свеж дизайн, дизайнерите на Mitsubishi Motors продължават да „изострят“ външния вид на Space Star, този път с имплементирането на Dynamic Shield визуалната идентичност. За първи представена като концептуален детайл през 2014 г., Dynamic Shield предната решетка вече се използва във всички автомобили на MMC, независимо дали са леки автомобили, kei-cars, SUV, MPV или пикапи, като де факто доказва едновременно универсалността, но и разнообразието, което придава на автомобила.

Същата идея се следва и при новите MY20 ASX и MY20 L200. Цялата предница на автомобила пред предното стъкло (капак, калници, броня, решетка, фарове) е напълно преобразена с Dynamic Shield в духа на динамиката, подобрената защита и японското майсторство. С немалки усилия по отношение на инвестиции и производство, същата трансформация се случва и при Space Star – той вече е елегантен и динамичен компактен градски автомобил, с по-характерна осанка, но все така компактни размери (увеличени само с 5 см до общо 3,845 mm)

В задната част имаме по-широка и по-изострена броня, която кара автомобила да изглежда по-нисък и широк. Дизайнът на задницата се допълва и от новите L-образни LED задни светлини. Общата визия е подсилена от спойлера в задната част на покрива с интегрирана стоп светлина, който допринася и за по-добра аеродинамика (Cd: 0.27).

Визуално по-внушителен, новият 2020 Space Star разчита и на по-изтънчени 15-цолови алуминиеви джанти, които подчертават усещането за динамика и устойчивост. Да не забравяме и двата нови цвята, които се предлагат за модела: Sand Yellow metallic и White Diamond.

White Diamond е специален цвят, създаден по многослойна технология, която бе първо приложена при Eclipse Cross (в червено) през 2017 г. и после при L200 (в бяло) тази година:

Накрая, но не на последно място, увеличена е гамата аксесоари за модела. Новите попълнения са разработени от дизайнерите на MMC така, че да пасват на новата по-приветлива визия на модела, като специални декоративни облицовки за предна броня, по ъглите и отстрани на автомобила, черни 15-цолови алуминиеви джанти.

Изтънчен интериор

Промените в интериора са отговор на желанията на европейските клиенти и естествено продължение на екстериорните подобрения.

- Нова тапицерия (налична в черно или сиво)

 По стандарт комбинация от текстил с геометрични форми в центъра на седалките и имитация на възли отстрани със или без шевове, в зависимост от нивото на оборудване.

 Опция е комбинацията от текстил в централната част и синтетична кожа отстрани с шевове и кантове.

- Нова текстилна облицовка на вратите, покрит с текстил подлакътник с акценти в карбонова шарка.

- Ново оформление на скоростния лост и пространството под таблото.

- Нов подвижен подлакътник за водача (само при CVT)

- Нови измервателни уреди със средно висок контраст, карбонов завършек и по-заострени форми.

Компактен и по-сигурен

Новото поколение на Space Star носи със себе си системи за сигурност, присъщи за „големи автомобили“, в компактния сегмент.

- FCM - Система за разпознаване на опасността от удар отпред с функция за разпознаване на пешеходци

- LDW - Система за предупреждение при напускане на пътната лента

- AHB - Автоматична смяна на къси/дълги светлини

- Камера за заден ход

Ефективността е на първо място

Още от представянето си през 2012 г., Space Star предлага на своите потребители възможност за движение с много ниско отражение върху околната среда – нисък разход на гориво и ниски нива на вредни емисии. Доразвиването на тази инженерна философия се изразява във:

- Изцяло новата “Global Small” архитектура;

- Подобрена аеродинамика (Cd. 0.27);

- Структурна оптимизация и подсилена стомана, резултиращи в здравина над стандартната за индустрията 200/250 MPa, както и в минимално тегло само 860 кг (само с 15 кг повече от предишното поколение)

- Дължина от едва 3,845 мм и достатъчно интериорно пространство за петима с общо място за краката

- 1,651 мм

- Изцяло нови високо ефективни и леки 3-цилиндрови бензинови двигатели (1.0-литров / 71 к.с. / 88 Nm и 1.2-литрови / 80 к.с. / 106 Nm) с Mitsubishi Motors MIVEC системата и Auto Stop & Go (зависи от оборудването).

- Освен това и двата двигателя на Space Star са така проектирани, че да работят еднакво добре с изцяло новата 5-степенна скоростна кутия, както и с INVECS-III CVT (само с 1.2-литровия двигател).

а 2020 моделна година инженерите на MMC са разработили и 130A алтернатор, както и нови предавателни числа за 5-степенната механична кутия.

Свързаност

2020 Space Star е оборудван със Smartphone-linked Display Audio (SDA) система. Налична с 16 различни езика, тя предлага функционалностите на по-големите представители на марката, като навигация, връзка със смартфон, музика. Системата работи със 7-инчов WVGA тъчскрийн, както и чрез USB връзка за пренос на видео и музика. DAB и камерата за заден ход също работят чрез SDA.

Mitsubishi motors global showroom