Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

MITSUBISHI MOTORS СЕ ЗАВРЪЩА С НОВИЯ COLT В СЪРЦЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАЗАР

Начало » Актуално » MITSUBISHI MOTORS СЕ ЗАВРЪЩА С НОВИЯ COLT В СЪРЦЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАЗАР

09.06.2023 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

  • Mitsubishi Motors представя изцяло новия COLT, надграждащ успеха на шест предишни поколения, в сърцето на B-сегмента на европейския автомобилен пазар.
  • Разработен за Европа, изцяло новият COLT съчетава най-новите технологии за задвижване, включително хибридни (HEV), усъвършенствани системи за безопасност и комфорт.
  • Съвременна информационно-развлекателна система, която позволява на потребителите да пренесат своя дигитален живот в автомобила, използвайки екран, реагиращ на докосване и гласови команди.
  • Старт на продажбите в България: през юли – август 2024 г.

 

Mitsubishi Motors Europe прави поредна стъпка в своята европейска продуктова програма с изцяло новия COLT. Откакто COLT беше представен за първи път в Европа през 1978 г., продажбите надхвърлиха 1.2 милиона за шестте поколения на модела. Новият COLT от седмо поколение е базиран на платформата CMF-B на Алианса Renault-Nissan-Mitsubishi.

Новият COLT е автомобил, предназначен за търсачите на градски приключения, стремящи се към усъвършенствани решения за своите индивидуални нужди от мобилност. Това е най-добрият личен спътник за опознаване на града, отличаващ се интелигентен дизайн, различни системи на задвижване – включително пълен хибрид, съвременни технологии и възможности за персонализиране.

„Появата на изцяло новия COLT бележи завръщането на Mitsubishi Motors в основния европейски сегмент на компактните автомобили, както и завръщането на емблематичния за бранда модел“, казва Франк Крол, президент и главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motors Europe. „С предлаганата гама от усъвършенствани технологии и задвижвания, включително пълна хибридна система, новият COLT ще увеличи рязко нашето продуктово предлагане.“

Дизайн

Изцяло новият COLT се отличава с динамичен и модерен дизайн както отвън, така и отвътре. Предницата на автомобила е с изваяни форми, с контури оформени от изцяло LED светлини. Оформлението на дневните LED светлини (DRL) придава на новия COLT уникално визуално излъчване, повтарящо специфичния дизайн на Mitsubishi Motors - Dynamic Shield за предната част на автомобила. При по-високи нива на оборудване дневните LED светлини са разположени под фаровете, което подсилва динамичната визия на автомобила. Линиите на предния капак насочват погледа надолу, подчертавайки емблематичното лого на Mitsubishi с три диаманта.

Динамичната странична визия и пропорциите на автомобила, показват, че новия COLT е създаден да се чувства у дома си в градска среда: автомобил със стилно, но същевременно самоуверено излъчване, пъргав и готов за поредното пътуване.

Това усещане се допълва и от задната част на автомобила, с емблемата COLT и надписът Mitsubishi по цялата ширина на багажника. Монолитното излъчване на автомобила се допълва от спойлера и задната броня.

Дизайнът на изцяло новия COLT е подчертан и с пет възможни цвята: Onyx Black, Sunrise Red, Royal Blue, Volcanic Grey и Arctic White.

Нива на оборудване

Дизайнът на новия COLT допълнително се подчертава в различните нива на оборудване: INFORM, INVITE и INTENSE. Предлаганата гама осигурява фини промени в цялостното екстериорно излъчване чрез набор от различни цветове и опции за джанти, например в оформлението на огледалата, линията под нивото на прозорците, спойлера и долния протектор, колелата с 15" стоманени или 16" и 17" алуминиеви джанти.

В зависимост от нивата на оборудване се постига специфично интериорно оформление в купето на новия COLT, с помощта на материали, впечатляващи както визуално, така и при допир. И независимо дали става въпрос за 7" Smartphone-link Display Audio или 7” дигитален дисплей, дигиталното изживяване в изцяло новия COLT съответства на динамичния дизайн на автомобила.

Всички нива на оборудване могат да бъдат надградени с широка гама аксесоари, позволяващи на клиентите да адаптират новия COLT към своите индивидуални потребности. Незавизимо дали се нуждаят от прибиращ се теглич, кутия за багаж на покрива или вана за багажника с две лица – продуктовите опции предлагат по нещо за всеки.

Задвижване

Новият COLT интегрира най-новите технологии за задвижване, като предлага различни варианти, отговарящи на нуждите на взискателния европейски B-сегмент, както по отношение на техническите характеристики, така и по отношение на ефективността.

Базовият двигател е иновативен трицилиндров 1.0-литров бензинов агрегат с мощност 67 к.с., комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия. Стъпка над тази опция е трицилиндровият 1.0-литров, бензинов агрегат с турбокомпресор с мощност 91 к.с., с 6-степенна механична скоростна кутия, разработен за клиенти, които търсят автомобили с повече динамика.

В свят, в който повишаването на ефективността и намаляването на вредните емисии са основни изисквания към съвременните автомобили, новият COLT стъпва на пазара с пълно хибридно задвижване (HEV). То комбинира 4-цилиндров 1.6-литров бензинов двигател и усъвършенствана многорежимна автоматична трансмисия, които могат да генерират 143 к.с.

Хибридната система се състои от електромотор с мощност 36kW, високоволтов стартер-генератор и 1.2kWh батерия, подпомагаща двигателя с вътрешно горене, като способността за рекуперация на спирачната енергия повишава допълнително ефективността, особено в градски условия, където до 80% от времето автомобилът се задвижва електрически.

Всички системи на задвижване ще се предлагат със старта на продажбите на автомобила на пазара през юли – август 2024 г.:

  • 1.0L MPI*: 3-цилиндров бензинов двигател с многоточкова инжекционна система и 5-степенна механична скоростна кутия. Мощност: 67 к.с.; CO2: 118 г/км.
  • 1.0L MPI-TURBO*: 3-цилиндров турбо бензинов двигател с многоточкова инжекционна система и 6-степенна механична скоростна кутия. Мощност: 91 к.с.; CO2: 116-118 г/км.
  • 1.6L Hybrid (HEV)*: 1.6-литров бензинов двигател с два електромотора и 1.2kWh батерия, комбиниран с автоматична многорежимна скоростна кутия. Мощност (комбинирана): 143 к.с.; CO2: 95-106 г/км.

 

Безопасност, удобство и комфорт

Изцяло новият COLT интегрира най-новите системи за пасивна и активна безопасност, за да направи шофирането по-удобно и по-безопасно.

В основата е подсилената конструкция на автомобила, повишаваща цялостната здравина на купето в критични ситуации. Този основен градивен елемент е само началото – той се допълва от система от въздушни възглавници, подглавници и предпазни колани с обтегачи и ограничители на силата, инсталирани с цел да предпазят пътниците от нараняване.

Приложени са мерки за допълнителна защита и на останалите участници в движението, като са направени промени в предния капак, предната броня, фаровете и долната зона на предното стъкло с цел предпазване на пешеходците в случай на удар. Но това е само част от историята и се допълва от набор от Усъвършенствани системи за подпомагане на водача (ADAS), които помагат да се осигури по-високо ниво на активна безопасност и сигурност при шофиране.

Новият COLT интегрира набор от ултразвукови, оптични и радарни сензори. С тяхна помощ, пълният набор от Усъвършенствани системи за подпомагане на водача (ADAS) в този автомобил от B-сегмента помага да се осигури защита на пътниците и другите участници в движението и същевременно премахва част от стреса при шофиране.

Системите за адаптивен контрол на скоростта с функция Stop & Go, камера за заден ход, Автоматични дълги светлини, Предупреждение за мъртва точка, Система за ограничаване на опасността от удар отпред, с функция за разпознаване на пешеходци и колоездачи, Система за предупреждение при напускане на пътната лента, Система за поддържане на пътната лента и Система за разпознаване на пътните знаци са само част от системите на изцяло новия COLT, разработени с цел предпазване както на пътниците, така и на другите участници в движението.

Различни системи и функции повишават комфорта и намаляват максимално напрежението по време на шофиране, включително отопляем волан и седалки, както и електрическа паркинг спирачка и система за безключов достъп до управлението на автомобила – интелигентният ключ на новия COLT усеща, когато водачът излиза от автомобила, и автоматично го заключва при отдалечаване на около един метър разстояние.

Дигитализация и свързаност

В свят, в който дигитализацията е движеща сила, системи за свързаност са интегрирани и в новия COLT.

Те включват Apple CarPlay® и Android AutoTM, пренасяйки дигиталния живот на потребителя вътре в автомобила. Тези системи се управляват с помощта на 7-инчовия екран на SDA системата или чрез гласово управление – технология, която става все по-популярна като дигитална асистенция в други сфери на ежедневието.

Информационно-развлекателните системи поддържат безжично зареждане на персоналните устройства и два USB порта.

За водача е важно да разполага с необходимата и ясно представена информация. Изцяло новият COLT се предлага със 7" дигитално табло, на което може да се извеждат различни данни, конфигурирани специално според нуждите на водача.

Както и другите модели от гамата на Mitsubishi Motors, новият COLT се предлага с:

  • 5 години/100 000 км. заводска гаранция.
  • 12 години антикорозионна гаранция.
  • 8 години/160 000 км. гаранция за тяговата батерия.
  • 5 години безплатна пътна помощ MAP (пакет за помощ на Mitsubishi Motors).

Новият COLT се произвежда в завода на Renault в Бурса, Турция.

 

* Данните за ефективността/емисиите са ориентировъчни и подлежат на хомологация.

 

Mitsubishi motors global showroom