Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Nissan, Honda и Mitsubishi Motors подписаха Меморандум за разбирателство

Начало » Актуално » Nissan, Honda и Mitsubishi Motors подписаха Меморандум за разбирателство

01.08.2024 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Nissan, Honda и Mitsubishi Motors подписаха Меморандум за разбирателство

- проучване за стартиране на стратегическо партньорство за обединяване на силните страни на всяка компания

 

Токио, Япония, 01.08.2024 г. – Nissan Motor Co., Honda Motor Co. и Mitsubishi Motors Corporation обявиха, че трите компании са подписали помежду си меморандум за разбирателство за съвместно проучване и електрификация на автомобилите, във връзка с вече стартиралото на 15 март сътрудничество между Nissan и Honda. Nissan и Honda работят върху ускоряване на процесите по развойната дейност, насочена към въглеродна неутралност и общество без пътни произшествия. Дискусиите са широкoобхватни – очаква се сътрудничество в сферата на технологиите за околната среда, електрификация и разработка на софтуер.

За да се ускори този процес, от съществено значение е да се създаде нова стойност чрез интегриране на технологиите и знанията, развивани и надграждани от всяка компания, и да се подобри бизнес ефективността. Участието на Mitsubishi Motors в областите на потенциално сътрудничество, разглеждани и обсъждани от Nissan и Honda, не само ще добави нови знания и силни страни, но също така ще осигури допълнителни синергии, които могат да бъдат генерирани само от трите компании, както и нови бизнес възможности.

Коментар на Такао Като, Президент и Главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motors:

„Дискусиите между Nissan и Honda за възможно партньорство напреднаха и ние решихме да участваме в тази рамка. Сътрудничеството с партньори е от съществено значение в днешната автомобилна индустрия, която претърпява бързи промени поради технологични иновации като електрификация и внедряване на изкуствен интелект. Вярваме, че можем да открием нови възможности в различни области чрез сътрудничество между трите компании.“

Коментар на Макото Учида, Президент и Главен изпълнителен директор на Nissan:

„С голямо удоволствие приветстваме нов член в стратегическото партньорство между Honda и Nissan. Mitsubishi Motors разполага с уникални технологии и опит и си сътрудничи с Nissan като партньор. Чрез сътрудничеството между трите компании очакваме партньорството да се развие така, че да създава по-голяма стойност и да доставя уникални продукти и услуги от всяка компания, които отговарят на разнообразните нужди на клиентите".

Коментар от Тошихиро Мибе, Президент и Изпълнителен директор на Honda:

„Автомобилната индустрия преминава през период на трансформация, който се случва веднъж на век. Очакваме, че комбинацията от технологии и знания, натрупани от Nissan и Honda, както и опита и силните страни на Mitsubishi Motors, ще ни позволят по-бързо да решаваме различни проблеми, свързани с електрификацията и развойната дейност в глобален аспект и ще ни помогне да сме основен участник в социалните реформи.“

***

Mitsubishi motors global showroom