Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Нов Президент и Главен Изпълнителен директор в Mitsubishi Motors Europe

Начало » Актуално » Нов Президент и Главен Изпълнителен директор в Mitsubishi Motors Europe

24.06.2021 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

Считано от 1 юли 2021 г., Ерик Уипиер, президент и главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motors Europe (MME), реши да напусне компанията и да търси нови възможности другаде.

В същия ден той ще бъде заменен от Франк Крол, който ще поеме ролята в перспективата на прехода на MME към нов бизнес модел в региона.

Ерик Уипиер се присъедини към MME през януари 2020 г., за да разшири и развие водещата позиция на Mitsubishi Motors в Европа, в стратегическата сфера на електрифицираните SUV с най-добре продавания в глобален мащаб модел - Outlander PHEV.

Извънредните обстоятелства от 2020 г. добавиха неочаквани, но основни нови нива на отговорност, като преминаването на MME през пандемията от COVID-19 едновременно като организация и като бизнес, както и започването на регионално внедряване на глобалния средносрочен план на Mitsubishi Motors Corporation.

През този период MME успя да запази водещата позиция на Outlander PHEV в Европа сред плъг-ин хибридните SUV *, както и да подготви пускането на новия Eclipse Cross PHEV на европейския пазар.

Коментирайки последните 18 месеца, Ерик Уипиер каза:

Неочакваните събития от 2020 г. създадоха предизвикателство, което никой не можеше и да си представи в месеците преди - да насочваме компанията, нашите хора и нашия бизнес през безпрецедентна съвкупност от обстоятелства. Чувствам се изключително горд от това, което целият екип на MME постигна в тази уникална среда и бих искал да изразя искрената си признателност към целия мениджмънт и персонал на MME, а очевидно и нашите дистрибуторски партньори в областта.“

Отбелязвайки назначението си, Франк Крол каза:

„За мен е чест, че ми се дава възможност да ръководя MME, докато се подготвяме да започнем вълнуваща нова глава в историята на Mitsubishi Motors в Европа. Познавайки от първа ръка отличната репутация и страстта към марката Mitsubishi Motors в целия бранш в региона, имаме солидни основи, върху които да се изгради силно бъдеще за Mitsubishi Motors в Европа, от току-що пуснатият Eclipse Cross PHEV до представянето на нови модели, разработени от Renault на платформи от Алианса.“

Работейки върху тези промени в ръководството в ММЕ, Джон Синьориело - Директор Глобален маркетинг и Продажби в ММС, каза:

„От началото на миналата година Mitsubishi Motors Europe се движи през въздействието на продължаващата пандемия от COVID-19, като същевременно прави необходимите структурни промени във връзка с изпълнението на средносрочния план на MMC. Бихме искали да благодарим на Ерик за неговия в превеждането на компанията през този труден период.“

Синьориело продължава:

„Франк Крол носи със себе си богат опит, тъй като е изпълнявал редица ключови роли през 20-те си години с Mitsubishi Motors в Европа - при продажби и следпродажбено обслужване, в Централата и на ниво дистрибутор - съвсем наскоро като Директор продажби на MME и Директор продажби на Mitsubishi Motors Холандия. Това преживяване ще бъде ключово в критичен момент за марката Mitsubishi Motors в Европа, тъй като навлизаме в следващата фаза в изграждането на нов бизнес модел в региона с подкрепата на Алианса.“

*Източник: JATO Dynamics

***

С образование в сферата на Автомобилното инженерство, Франк Крол е на 46 години, холандски гражданин и работи за Mitsubishi Motors повече от 20 години.

  • 2021:               Президент и Главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motors Europe
  • 2018 – 2021:   Директор Продажби в Mitsubishi Motors Europe
  • 2015 – 2018:   Изпълнителен директор в Mitsubishi Motors Sales Nederland
  • 2012 – 2015:   Директор продажби в Mitsubishi Motors Sales Nederland
  • 2000 – 2012:   Различни позиции в продуктовия мениджмънт
  • 1999:               Присъединява се към Mitsubishi Motors Europe
Mitsubishi motors global showroom