Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Усъвършенстваните PHEV и S-AWC системи на Eclipse Cross спечелиха наградата на RJC за тахнология на 2022 година в Япония

Начало » Актуално » Усъвършенстваните PHEV и S-AWC системи на Eclipse Cross спечелиха наградата на RJC за тахнология на 2022 година в Япония

09.11.2021 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

Токио, 9 ноември 2021, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви, че plug-in hybrid (PHEV) и Super-All Wheel Control (S-AWC) системите на Eclipse Cross са спечелили наградата на RJC в категория „Технология на 2022“ в конкурса „Кола на годината 2022“ на Automotive Researchers' and Journalists' Conference (RJC) в Япония .

PHEV вариантът на Eclipse Cross използва оптимизирана двумоторна 4WD система със задвижване четирите колела едновременно, с интегрирана система за управление на динамиката (S-AWC), добре позната по света от Outlander PHEV. Комисията на RJC приветства технологиите, които осигуряват високо ниво на обезшуменост и мощно, стабилно шофиране, уникално за PHEV, както и плавно ускорение и пъргаво управление.

MMC се ангажира с разработването на екологично чисти превозни средства, които олицетворяват уникалния дух на Mitsubishi Motors, или това, което определя автомобилите на MMC – комбинация от безопасност, сигурност, спокойствие и комфорт. Електрификацията и технологиите за управление на всички колела са в основата на такова развитие и са напълно използвани в усъвършенстваните системи PHEV и S-AWC, внедрени в модела Eclipse Cross PHEV.

Това е петият път, когато MMC печели наградата на RJC за технология на годината. Други признати технологии включват INVECS (Intelligent & Innovative Vehicle Electronic Control System) технологията при автоматичната трансмисия на Galant и Eterna през 1993 г., автоматичната скоростна кутия INVECS-II Sport Mode на FTO за 1995 г., бензиновият двигател с директно впръскване GDI (Gasoline Direct Injection) на Galant и Legnum за 1997 г. и системата PHEV на Outlander PHEV за 2014 г.

Mitsubishi motors global showroom