Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi снабдява бедстващите след заметресението в Япония зони с електромобили и пикапи

Начало » Актуално » Mitsubishi снабдява бедстващите след заметресението в Япония зони с електромобили и пикапи

17.03.2011 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще предостави електромобили i-MiEV и пикапи L200 (Triton) в подкрепа на спасителните операции в поразените от заметресението в Тохоку зони.

Много от засегнатите райони страдат от недостиг на гориво и поради тази причина, електромобилите са най-адекватното решение, тъй като те биват зареждани единствено с електроенергия. Обстоятелствата изискват и автомобили с висока проходимост и добър товарен капацитет, какъвто е пикапа L200 на Mitsubishi. Затова, именно тези модели ще бъдат първите, предоставени за ползване от местните органи.

Първоначалната стъпка в подкрепа на пострадалите от заметресението в Япония ще бъде предприета утре, 18.03.2011. с изпращането на 30 броя Mitsubishi i-MiEV. След това, поетапно ще бъдат разпределени и другите автомобили, според нуждите на различните райони.

***

Вчера, 16.03.2011, MMC исказа съболезнования и съпричастност към пострадалите от заметресението в Тохоку, Япония, както и към техните близки. Компанията сподели своите сърдечни надежди, че опустушената от бедствието зона скоро ще се възстанови.

Групата от компании на MMC в Япония потвърди, че ще дари 30 милиона йени (близо 270 000 Евро) в помощ на бедстващите и поразените зони. В допълнение, ММС ще окаже помощ и като снабди с автомобили местните органи, за да могат да извършват съответните спасителни операции.

Що се касае до международните дистрибутори и бизнес партньори на ММС, компанията ще потърси най-ефективни и оптимални форми за подкрепа.

***
 

Mitsubishi motors global showroom