Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors започва да произвежда Outlander Sport в САЩ

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors започва да произвежда Outlander Sport в САЩ

26.07.2012 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Заводът, в който се произвежда единствено северноамериканския модел, се превръща в глобален експортен център.
 

Токио, 17 юли 2012 г. - Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви, че започва да произвежда компактния кросоувър Outlander Sport*1 в завода на Mitsubishi Motors North America*2 (MMNA) в Нормал, Илинойс. По този повод в завода се проведе тържествена церемония.

*1: ASX или RVR в определени пазари.

*2: Дъщерна компания на MMC, която е ексклузивен производител и дистрибутор за САЩ.

Преминаване към стратегическо глобално производство и превръщане в експортен център
До неотдавна заводът в Илинойс произвеждаше модели, предназначени специално за северноамериканския пазар, например Galant, Eclipse, Eclipse Spyder и Endeavor. Отсега нататък това ще бъде един глобален завод на MMC, който ще произвежда единствено Outlander Sport – във версии както за северноамериканския пазар, така и за Русия, Централна и Южна Америка, и Близкия Изток, превръщайки се в нов стратегически глобален производствен и експортен център.

Планираният производствен капацитет на завода в Илинойс е около 50 000 автомобила, като MMC предвижда увеличение до 70 000 автомобила в бъдещите години. MMC планира да поддържа необходимите производствени нива на този обект, за да може той да функционира като глобален производствен и експортен център.

Изпълнителният директор на MMC Тецуро Айкава, който присъстваше на церемонията, разгледа в перспектива промяната в предназначението на завода в Илинойс: “Mitsubishi Motors ще произвежда “глобални” автомобили, които отговарят на потребностите на много потребители в цял свят. Чрез усърдната работа на всеки един от нашите служители в завода в Илинойс, произвеждайки и изнасяйки Outlander Sport, ние ще направим големи крачки не само на северноамериканския пазар, но и на други пазари извън Северна Америка. Постоянно растящият пазар в САЩ е един от най-важните, затова тази промяна в завода доказва нашата ангажираност с този пазар.”

Основен глобален стратегически автомобил
Outlander Sport е глобален стратегически автомобил, който е основен продукт в  производствената гама на MMC, създаден с цел да се отговори на повишеното търсене в цял свят на автомобили с по-малки размери. След първата му поява на японския пазар като RVR през февруари 2010 година, този модел последователно започна да се продава и в други различни страни по света. В периода до юни 2012 година са продадени общо над 250 000 автомобила Outlander Sport (вкл. сродните версии ASX и RVR). След американския си дебют през септември 2010 година, Outlander Sport е най-продаваният в САЩ автомобил на MMC.

Данни за завода на MMNA в Илинойс :

1. Местоположение Нормал, Илинойс, САЩ
2. Начало на производство 1988 г.
3. Площ на обекта 2 570 000 m2
4. Застроена площ 190 000 m2
5. Модел Outlander Sport
6. Обем на производство 31 000 автомобила (2011финансова година)

 

Mitsubishi motors global showroom