Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors ще участва с i-MiEV Prototype в планинското състезание 2012 Pikes Peak International Hill Climb

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors ще участва с i-MiEV Prototype в планинското състезание 2012 Pikes Peak International Hill Climb

01.03.2012 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще участва с i-MiEV Prototype в тазгодишното издание на легендарното състезание по скоростно изкачване на планински склон (2012 Pikes Peak International Hill Climb), което ще се проведе на 8 юли в Колорадо, САЩ. Моделът i-MiEV Prototype е прототип, създаден на базата на модела i-MiEV на MMC с изцяло електрическо задвижване – първият масово произвеждан 100% електрически автомобил (EV), който вече се движи по пътищата на Япония, Европа и Северна Америка и за който има планове да се появи и на други пазари.


Пилот на i-MiEV Prototype ще бъде Хироши Масуока – известен на много места по света като легендарният автомобилен състезател, който в продължение на десетилетия постигна общо 21 пъти успех на безмилостното състезание Рали Дакар, с две последователни победи през 2002 и 2003 година съответно с Mitsubishi Pajero и Pajero Evolution.

i-MiEV Prototype ще използва същите компоненти на елктрическата система на задвижване като серийно произвеждания в момента i-MiEV. MMC ще използва информацията от своето участие в това състезание за повишаване на издръжливостта и надеждността на своите електромобили с изцяло електрическо задвижване и с плъгин хибридно задвижване, които скоро ще се появят на пазара.

В допълнение към участието на MMC в това състезание, инженери от конструкторските отдели на MMC, както и от партньори на компанията, произвеждащи батерии, електромотори и други компоненти за електромобили също ще бъдат изпратени на това състезание, за да споделят директно своите технологични умения и ноухау за повишаване на ефективността на MMC при разработката и производството на електромобили.

  • Pikes Peak International Hill Climb е международно състезание за автомобили и мотоциклети за изкачване до върха (с височина 4 300 метра) на Пайкс Пийк в Колорадо, като състезателите преодоляват денивелация от 1 500 метра. Това планинско изкачване, проведено за първи път през 1916 година, е едно от първите автомобилни състезания в Америка. Атмосферното налягане, температурата и атмосферните и други условия варират в широки граници между старта и финала, поради което е необходима оптимална настройка на автомобилите за постигане на максимално добър резултат при това изкачване.
Mitsubishi motors global showroom