Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors на автомобилното изложение Париж 2012

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors на автомобилното изложение Париж 2012

19.06.2012 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 Световна премиера на новия Outlander Plug-in Hybrid EV

На предстоящото автомобилно изложение Париж 2012* (“Mondial de l’Automobile*) Mitsubishi Motors продължава представянето на ново поколение амбициозни, глобални и зелени продукти със серия от важни премиери. Най-значителният момент в тази поредица ще е световният дебют на изцяло новия Outlander Plug-in Hybrid EV.

Нов хоризонт

Новият Outlander Plug-in Hybrid EV. (“Outlander PHEV”) не е базиран нито на обикновена модификация на съществуващ двигател с вътрешно горене (Internal Combustion Engine), нито на специално разработена Plug- in хибридна технология, а ще има архитектурата на бъдещите ICE версии на новия Outlander, които скоро ще се появят и сами по себе си ще са едно истинско технологично постижение. В този смисъл, това ще е първият масов модел на основен производител на автомобили, който от самото начало на разработката е предвиден да бъде оборудван
с различни системи на задвижване – ICE или PHEV хибридна система.

Plug-in хибридно задвижване (PHEV)

PHEV версията на новия Outlander ще се отличава със следните особености, допълващи достойнствата на този модел:

  • Новият Outlander PHEV, който е първият Plug-in хибриден автомобил на Mitsubishi Motors, ще има както електрическо задвижване, базирано на богатия опит на MMC в разработката на електромобили и електронно оборудване, така и задвижване с бензинов двигател, когато това е необходимо – решение, което е по-подходящо за глобалните пазари от варианта с дизелов агрегат.
  • Mitsubishi ще използва най-пълноценно богатия си опит в 4WD технологиите, като този модел ще е първият серийно произвеждан електромобил с постоянно задвижване на четирите колела.

Дълъг пробег

Уникалната комбинация, на която е базирана системата за задвижване на новия Outlander PHEV (преден електромотор + заден електромотор + разположен отпред бензинов двигател/генератор), дава възможност да се използват три режима на задвижване на автомобила:

  • Режим на електромобил (4WD електромобил с два електромотора)
  • Последователен режим (4WD електромобил с два електромотора, захранвани допълнително с енергия от генератора)
  • Последователен режим (задвижване с ICE, подпомаган от 4WD системас два електромотора).

Новият Outlander, оборудван с Plug-in хибридната система на Mitsubishi, ще се отличава с дълъг пробег и много ниско ниво на емисии, подобно на демонстрационния автомобил Concept PX-MiEV II, т.е. пробегът ще е около 800 km, а емисиите на CO2 се очаква да са под 50 g/km.

Новият Outlander с ICE ще се появи на пазара в Западна и Източна Европа през есента на 2012 година, а доставките на Plug-in хибридната версия Outlander PHEV ще започнат през 2013 г. Освен тази фамилия модели на новия Outlander, ще има и други премиери на Mitsubishi Motors на автомобилното изложение в Париж, които ще са насочени към европейската публика и за които ще бъде съобщено по-късно ...

*27 септември – 14 октомври (www.mondial-automobile.com)

Mitsubishi motors global showroom