Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors и Nissan разширяват сътрудничеството си

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors и Nissan разширяват сътрудничеството си

15.12.2010 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Компаниите Mitsubishi Motors Corporation и Nissan Motor Co., Ltd.  днес обявиха, че ще разширят настоящето си сътрудничество, за да подсилят съвместната конкурентноспособност, особено в биснеса с компактни японски автомобили и глобалния бизнес за лекотоварни автомобили.

Към момента Mitsubishi Motors и Nissan имат няколко споразумения на ниво производител за автомобили на японския пазар, включително за компактни и лекотоварни автомобили. Освен разширяването на настоящето сътрудничество, компаниите ще проучват нови възможности за партниране, които да им донесат допълнителни ползи. Общото споразумение между Mitsubishi Motors и Nissan ще бъде в допълнителнение към всяко едно друго, което компаниите вече са сключили с други стратегически партньори.

Разширяването на партньорството между двете компаниите засега се състои в следното:
• Nissan ще предоставя лекотоварен ван на Mitsubishi Motors за японския пазар
• Mitsubishi Motors ще предоставя SUV автомобил на Nissan за пазарите в Близкия Изток

В момента текат преговори и за това Nissan да предоставя на Mitsubishi Motors
модели от високия сегмент за японския пазар.

Освен това, се проучват и два нови потенциални съвместни проекта:
• Производство на сегашаното поколение на пикапа Nissan Navara в завода на Mitsubishi Motors в Тайланд. В дългосрочен план двете компании обсъждат конструиране и производство на еднотонен пикап от ново поколение.

• Основаване на общо смесено предприятие (50:50)  за продуктово планиране и конструиране на компактни автомобили за японския пазар.

Президентът и изпълнителен директор на Nissan, Карлос Госн сподели: „Настоящето споразумение е от голямо значение за Nissan, тъй като подпомага разрастването ни в развиващите се пазари и ни позволява да разширим производството си зад граница и да развием бизнеса с компактни автомобили в Япония. Нашите взаимоотношения с Mitsubishi демонстрират възможноста на алианса Renault-Nissan - заедно с мрежата му от глобални партньори – постоянно да еволюира и да създава нови печеливши партньорства, за да отговори на конкретни нужди и съвместни цели”.


Президентът на Mitsubishi Motors, Осаму Масуко, от своя страна коментира: „На фона на драстично променящата се икономическа и пазарна среда, Mitsubishi Motors си сътрудничи с PSA Peugeot Citroën относно SUV и електрически автомобили, и винаги се е стремяла да намира и други оптимални решения за всяка една сфера на бизнеса. Настоящето партньорство с Nissan е основано на добрите ни бизнес взаимоотношения от 2003 г. насам. Вярвам, че разширяването на споразумението на ниво производител ще допълни нуждите и продуктовата линия и на двете страни в съответните пазари, а проектите за еднотоннен пикап и компактен автомобил са най-доброто решение за засилване на общата ни конкурентноспособност.”

Mitsubishi motors global showroom