Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors Corporation започва продажбата на Mirage в Тайланд – стратегията JUMP 2013, фокусирана върху нововъзникващите пазари, се превръща в реалност

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors Corporation започва продажбата на Mirage в Тайланд – стратегията JUMP 2013, фокусирана върху нововъзникващите пазари, се превръща в реалност

20.03.2012 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Банкок, 20 март, 2012 г. –  Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви, че ще започне да продава своя изцяло нов “глобален компактен автомобил” Mirage в Тайланд от 28 март.

Mirage е “глобален компактен автомобил”, разработен на базата на революционна концепция, която отговаря както на нуждите на изключително бързо развиващите се нови пазари – като един базов автомобил, така и на екологичните изисквания на развитите пазари – като автомобил, който щади максимално околната среда. Mirage ще се произвежда в съвсем новия трети завод на Mitsubishi Motors Thailand в Лаем Чабанг – в най-големия производствен комплекс на MMC извън Япония. Mirage ще се появи най-напред на пазара в Тайланд, а след това и в страните от АСЕАН, Япония, Европа и постепенно на други пазари.
Непосредствено преди церемонията за отбелязване на това събитие в Тайланд, г-н Осаму Масуко, президент на MMC, отбеляза: “За мен е удоволствие, че първото представяне на Mirage е в Тайланд. Mirage е един напълно нов компактен автомобил, който цели да демонстрира изключително висока ефективност по отношение на горивото и ниски нива на емисии на CO2, съответстващи изцяло на растящата нужда от по-икономични и екологични автомобили в цял свят. Бих желал лично да благодаря на тайландското правителство за популяризирането на тяхната програма за екологични автомобили, която ни помогна да изпълним нашите проекти в Тайланд. След Тайланд, Mirage ще се появи и в страните от АСЕАН и постепенно на пазарите в цял свят.”
Автомобилът Mirage се отличава със следните характеристики:

  •  Ефективност по отношение на горивото и ниски емисии на CO2, като по тези показатели този автомобил е един от най-добрите в своя клас, благодарение на изцяло новия двигател MIVEC*1 и силно подобрените аеродинамични характеристики и намаленото съпротивление при търкаляне на гумите.
  • Отличава се с присъщата на компактните автомобили висока динамика на управление, като същевременно предлага високоефективно интериорно оборудване, осигуряващо необходимите условия за пет човека.
  • Благодарение на оптимизираната конструкция на каросерията и по-широката употреба на елементи от високояки материали, автомобилът е с цели седем процента*2 по-лек от повечето автомобили от този клас, което се отразява благоприятно и на разхода на гориво. Каросерията на Mirage е базирана на технологията RISE*3 на Mitsubishi, характеризираща се с устойчивост при сблъсък и ефективно поглъщане и разпределение на силите при удар за осигуряване на високо ниво на безопасност за пътуващите в автомобила.
  • Високо ниво на качество, осигурено чрез MMDS (Mitsubishi Motors Development System) – всеобхватна система за управление на качеството, която задава и контролира определени параметри на всеки етап от процеса – от планирането на автомобила до продажбата и следпродажбеното обслужване, както и MMPW (Mitsubishi Motors Production Way) – единна глобална рамка за осигуряване на качеството.
  • Освен това, преди етапа на производство, MMC изпрати инспектори от своите японски заводи в Тайланд за проверка на произведените изделия в новия трети завод, с цел да се осигури същото качеството на продукцията като в останалите производствени обекти на компанията.

1* MIVEC (Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control) е система, контролираща времето за отваряне и хода на отваряне на газоразпределителните клапани

2*  Тегло, изчислено на базата на сравнение на използваното количество високояка стомана в Colt и Mirage.

3* RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) е технология за изработка на каросерии с подсилена конструкция, която предпазва при удар

Версията на Mirage за тайландския пазар ще е оборудвана с 1.2-литров двигател MIVEC, осигуряващ пробег от 22 km с 1 литър гориво*4 – показател, по който този модел е един от най-ефективните в своя клас и надхвърля изискванията за “екологичен автомобил” съгласно прилаганата от тайландското правителство система за сертификация*5. Цената на Mirage на тайландския пазар ще е между 380,000 и 551,000 тайландски бата, в зависимостта от нивото на оборудване, при 2 500 продадени автомобила на месец.
4*  Оценка на производителя за комбиниран режим на шофиране съгласно ECE R101 Rev.01.

Характеристики: на базата на европейския метод за изчисляване, разход под 5 литра/100 km (20 km/литър), при нива на емисиите, отговарящи на изискванията на EURO4, инвестиция от над 5 милиарда тайландски бата, производство на над 100 000 автомобила годишно след петата година от началото на производство.
MMC обяви началото на своя тригодишен бизнес план JUMP 2013 през януари 2011 година, като една от основните цели в него е насочване на дейността към нововъзникващите пазари. В това отношение регионът на АСЕАН е обект на специален интерес от страна на MMC. Производството и износът в цял свят на произведените в Тайланд автомобили Mirage е важна тактическа стъпка в изпълнението на тази стратегия. MMC има за цел да продължи да се възползва активно от високите потенциални възможности за дейност в тези нововъзникващи пазари.

• Преглед на дейността на Mitsubishi Motors Thailand (MMTh)

   1.  Адрес: 88 Moo 11 Phaholyothin Road, Klongneung, Klongluang, Pathumthani 12120, Thailand
   2. Laem Chabang Plant: 199 Moo 3, Laemchabang Industrial Estates, Tungsukhla, Sriracha, Chonburi 20230, Thailand
   3. Президент: Mr. Nobuyuki Murahashi
   4. Капитал: THB 7,000,000
   5. Брой служители: 6,400
   6. Дата на основаване: януари 1987 г.
   7. Произвеждани модели:
   8. Завод No.1: Lancer, Lancer EX, Pajero Sport
   9. Завод No.2: Triton (L200)
  10. Завод No.3: Mirage
  11. Обем на производство: 199,760 автомобила (финансова година 2010, 16.8% от цялото производство на MMC)
  12. Общ обем на производството до момента: 2,360,000 автомобила (към февруари 2012 г.)

Mitsubishi motors global showroom