Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors Corporation положи първата копка на Новия завод в Mitsubishi Motors Thailand

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors Corporation положи първата копка на Новия завод в Mitsubishi Motors Thailand

09.12.2010 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Днес Mitsubishi Motors Corporation (MMC) проведе церемония по полагане на първата копка на новия, трети по ред, завод на тайландския си производител и дистрибутор, Mitsubishi Motors Thailand (MMTh).

Церемонията беше посетена от височайши гости като Министъра на промишленоста, Чайуит Банауат и президента на ММС, Осаму Масуко.

Третият по ред автомобилен завод ще бъде построен в близост до останалите два и би следвало да започне да оперира през м.март 2012 г. с производството на нов компактен модел на Mitsubishi с двигатели  1,0-1,2 л. ММС планира да лансира модела „global small” през фискалната 2011 г. (април 2011 – април 2012).

Първоначално производствения капацитет на новия завод ще бъде около 150 000 автомобила/годишно, а по-късно ще се увеличи на 200 000. За целта ще бъдат наети около 3 000 нови служители.

Компактен модела “global small”, който ще се произвежда в завода в Тайланд ще бъде нов модел на изцяло нова платформа, която в момента се разработва от ММС. Основната му концепция се базира на „компактност”, „достъпност” и „икономичност”. Този нов модел съответства и на Проекта за екологични автомобили на Тайланд, въведен от местното правителство с цел да промотива инвестициите в автомобилната индустрия на страната и така, да намали зависимоста от изкопаеми горива и емисиите на парникови газове.
“Global small” ще бъде позициониран като базов модел в гамата на ММС и ще бъде изнасян от Тайланд към други пазари по света. Този глобален стратегически автомобил, ще отговаря на пазарните нужди на развиващите се страни, където се очаква търсенето да нараства, както и на пазарните нужди на развитите държави, където автомобилите следва да отговарят на все по-строги екологични изисквания.

По време на церемонията министър Чайуит Банауат коментира: „За мен е удоволствие, че завода на Mitsubishi Motors Thailand се присъединява към нашия Проект за екологични автомобили. Това предприятие ще въведе в Тайланд нови технологии в автомобилостроенето и ще подобри работните умения както в тази индустрия, така и в други, съпътстващи нейната дейност.”

„Този ден е много значим за нас. ММС винаги е вярвала в потенциала на Тайланд като производствена локация за нашите глобални пазари. В момента Mitsubishi Motors Thailand произвежда пикапа L200, а за в бъдеще и новия “global small”, поради общите  екологични възгледи, които споделяме с местното правителство”, допълни президентът на ММС, Осаму Масуко.
 

Местонахождение

Индустриална зона Лаем Чабанг, Чонбури, Тайланд

 

На около 100 км югоиюточно от Банкок

Първоначален производствен капацитет

Около 150 000 броя/годишно

Производствен модел

“Global small”

Старт на масово производство

март 2012

Служители

около 3 000

 

Mitsubishi motors global showroom