Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors Corporation подписа споразумение за сътрудничество с правителството на Сингапур за промотиране на електромобилите

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors Corporation подписа споразумение за сътрудничество с правителството на Сингапур за промотиране на електромобилите

19.11.2010 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) и оторизирания дистрибутор за Сингапур - Cycle & Carriage Automotive PTE Limited (CCA) днес подписаха споразумение за сътрудничество с местното правителство с цел популяризиране на електромобилите.

Съветът за икономическо развитие в Сингапур (EBD), Органа отговарящ за енергетиката (ЕМА), както и Органа отговарящ за сухопътния транспорт (LTA) ще си съдействат за изграждането на инфраструктура за зареждане на електромобили. В допълнение ще направят и съвместна оценка на финансовите предимстава при дългосрочното използване на електрическите автомобили. От 2011 г., чрез дистрибутора CCA, ММС ще предостави 25 броя Mitsubishi i-MiEV и ще сътрудничи на споменатите институции за тестове, свързани с експлоатация на автомобилите.

Председателят на Съвета за Икономическо Развитие в Сингапур, Лео Ип, коментира: „С радост приветстваме Mitsubishi Motors на борда, като първия голям доставчик на електромобили за програмата ни свързана с тестването и популяризирането им. Тази инициатива е прекрасно доказателство за това, че Сингапур е готов да се превърне в жива лаборатория за автомобилните производители, доставчиците на зарядни устройства и други компании, свързани с експлоатия и поддружка за електромобили. Самите ние виждаме потенциал за развитието на сфери като поддръжка на зарядните системи, поддръжка на електрическите батерии и системите за електрическо задвижване. Компаниите могат да се възползват от струпването на толкова много талантливи инженери и специалисти на едно място и да потърсят нови възможности за бизнеса.”

Президентът на Mitsubishi Motors, Осаму Масуко от своя страна допълни: “MMC е горда да съдейства в програмата на Сингапур за налагане на електромобилите. Ние вярваме в потенциала на местния пазар и ще се радваме,  заедно с ССА, да участваме в една такава оценка на представянето на Mitsubishi i-MiEV и най-вече да дадем възможност на жителите на Сингапур да се запознаят отблизо с електромобила.”

Към момента MMC продава електромобила от ново поколение, Mitsubishi i-MiEV в Япония, Хонг Конг и Австралия. През ноември бе даден старт и на производството за Европа. Освен това, компанията е ангажирана с множество инициативи за популяризирането на електромобилите, в партньорство различни правителства по целия свят, в това число и Княжество Монако, Исландия и Дания.

Mitsubishi motors global showroom