Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

MITSUBISHI Outlander PHEV участва в кроскънтри състезания

Начало » Актуално » MITSUBISHI Outlander PHEV участва в кроскънтри състезания

27.09.2013 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Успоредно с подготовката за начало на производството в Япония на Outlander PHEV съгласно европейските стандарти, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) представя своя технологичен флагман на последното и най-неочаквано изпитание за устойчивост – кроскънтри състезание ...

 

(FIA) Азиатско кроскънтри рали

Компанията MMC винаги е подкрепяла автомобилния спорт като начин за усъвършенстване на автомобилите и въпреки че славните дни на рали “Дакар” и на световния рали шампионат вече са в историята за Mitsubishi, постиженията на иновативния състезателен монопосто автомобил i-MiEV Evo на състезанието Пайкс Пийк също са доказателство за това – особено по отношение на приложението на авангардните технологии в спорта.

За по-големия SUV Outlander кроскънтри ралитата изглеждат по-подходящи – още повече, че те дават възможност да се направи необичайна демонстрация на възможностите на Outlander PHEV и на неговото уникално плъг-ин хибридно електрическо задвижване.

По тази причина, преди да започне серийното производство, Outlander PHEV бе включен в Азиатското кроскънтри рали 2013 г. (“AXCR”), проведено в периода 10-16 август в Тайланд и Лаос, като днес в Япония стартират последващи мероприятията, свързани с това участие.

Като официално състезание на FIA*, AXCR е азиатски вариант на трудните кроскънтри ралита от типа на “Дакар”. Тази година състезанието започна от Патая и завърши в Паксе, южен Лаос.

*Fédération International de l’Automobile

В продължение на повече от 6 дни състезателите преминаха над 2 000 км при различни условия, включително планински терени, джунгли с кални пътища, пресичане на реки и др. – истинско предизвикателство по отношение на умения и издръжливост.

Един надежден избор

От общо 20 участника в категорията на 4-колесните превозни средства (от които 19 завършени автомобили), Outlander PHEV привлече голямо внимание поради факта, че бе единственият плъг-ин хибриден автомобил, докато повечето автомобили бяха високопроходими дизелови пикапи.

Единственият Outlander PHEV в това състезание, регистриран от частен екип (“Two and Four Motor Sports”) с подкрепата на Mitsubishi Motors, завърши на 17-то място в общото класиране без аварии: истински успех за един фактически стандартен автомобил с Twin Motor 4WD плъг-ин хибридно електрическо задвижване и система Super All Wheel Control (S-AWC), като единствените промени са адаптираните за кроскънтри състезанието амортисьори и пружини, защитна ролбарна клетка, долни защитни панели, изпускателна система, въздухопроводи и др. …

Световните пазари

Завършването на това трудно рали без никакви проблеми е доказателство за надеждността и устойчивостта, както и за динамичните характеристики на Outlander PHEV само няколко месеца преди появата на този модел на световните пазари.

Напомняме, че MMC ще започне доставките на Outlander PHEV за европейския пазар на етапи от октомври 2013, започвайки с избрани PHEV пазари (Холандия, скандинавските страни и др.).

След това ще бъдат включени постепенно и останалите европейски пазари – от ноември 2013 г. до първото тримесечие на 2014 г.

Mitsubishi motors global showroom