Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

MITSUBISHI MOTORS ще достави 70 електромобила i-MiEV за срещата на Г-20 в Санкт Петербург

Начало » Актуално » MITSUBISHI MOTORS ще достави 70 електромобила i-MiEV за срещата на Г-20 в Санкт Петербург

05.09.2013 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

i-MiEV на Mitsubishi Motors – първият електромобил, произвеждан серийно от голям автомобилопроизводител – вече достигна най-високите нива на глобалните политически сили с покупката на 70 автомобила от този модел от президентската администрация на Руската федерация.

Демонстрация на електромобила на глобално ниво
Тези автомобили със 100% електрическо задвижване ще бъдат използвани по време на срещата на Г-20 в Санкт Петербург (5 и 6 септември) за превоз между обектите, в които ще бъдат настанени участниците, а именно в Константиновский дворец, и ще обслужват всички делегации от най-високо ниво, включително и държавните глави от Г-20.

Срещата на Г-20, която се отразява от медиите в цял свят и е решаващ фактор за глобалното икономическо развитие, е висока трибуна за представяне на глобалните амбиции на Mitsubishi Motors, базирани на иновационната електромобилна технология на компанията, както и на сегашното производство на автомобила със 100% електрическо задвижване i-MiEV и предстоящата поява на пазара на плъг-ин хибридния електромобил Outlander PHEV.
 
0% емисии в Русия
Този успех, реализиран с помощта на MMC Rus – официалния дистрибутор* на Mitsubishi Motors – доказва положителното отношение на Русия към новите технологии в автомобилната индустрия. Това е успех и на проактивната стратегия на MMC Rus, разработена и приложена в подкрепа на използването в Русия на автомобили с 0% емисии.

Mitsubishi Motors започна своята дейност в Русия през 1991 г., като продажбите на компанията през финансовата 2012 г. достигнаха 80 000 автомобила. Самият електромобил i-MiEV се появи на този пазар през 2011 г. – точно 20 години след стъпването на компанията на руския пазар, като до септември 2013 г. са продадени около 200 автомобила от този модел.

* След 2009 година руският пазар се обслужва от компания, в която участват Mitsubishi Corporation и Rolf Group, а през 2012 г. към тях се присъединява и Mitsubishi Motors Corporation и така се създава новата компания “MMC Rus”.

Mitsubishi motors global showroom