Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

MITSUBISHI MOTORS променя името на Global Small за Европа

Начало » Актуално » MITSUBISHI MOTORS променя името на Global Small за Европа

02.02.2013 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Поради непредвидени и възникнали в последния момент обстоятелства, свързани с търговските права върху името “Mirage” в Европа, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) реши да преименува на този пазар изцяло новия автомобил от своя Global Small B-сегмент.
Затова, считано от днес, на територията на Mitsubishi Motors Europe, както и в Русия и Украйна (като е възможно да има и изключения за определени райони), автомобилът ще бъде наричан “Space Star”, с което възраждаме в Европа наименованието на един популярен модел на Mitsubishi, който е синоним на просторен интериор, ефективност и практични удобства за водача.
Това ще отговари перфектно на впечатляващите характеристики на този автомобил, базиран на концепцията Global Small: 371 cm, (от) 845 kg, 0.27 Cd,  (от) 4.0 l / 100 km*, (от) 92 g/km*, обем на багажника - 235 литра (5-местна конфигурация) и т.н. …

Напомняме, че автомобилите Global Small се произвеждат от март 2012 г. в новия завод на MMC в “Laem Chabang Industrial Estate” в провинцията Чонбури в Тайланд – третият обект на MMC в тази страна с изключително стратегическо значение, с цел да се предлагат на пазарите в цял свят, при прогнозиран обем на производство 120,000 атомобила/година (финансова 2012 година).
След Тайланд, страните от АСЕАН и Япония, автомобилите Global Small ще бъдат предложени в Европа (с последващо пускане на пазара в края на февруари 2013 година като New Space Star), а след това и в Австралия и други глобални пазари.

*1.0-литров MIVEC 3-цилиндров бензинов двигател, оборудван със система Auto Stop & Go и 5-степенна механична скоростна кутия.

Mitsubishi motors global showroom