Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

CONCEPT AR НА АВТОМОБИЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЖЕНЕВА 2014Г.

Начало » Актуално » CONCEPT AR НА АВТОМОБИЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЖЕНЕВА 2014Г.

05.03.2014 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Concept AR – Целенасочена комбинация

 

Със своите чисти линии и дължина над 4350 мм, Concept AR представлява едно необичайно предложение на пазара, като отличителната функционалност на MPV е допълнена с висока и удобна позиция на седалката на шофьора, мощно оформление на предната част на каросерията, повдигнати и дъговидно оформени фарове/предна решетка, големи долни протектори или тримерно оформени арки над колелата,

В същото време Concept AR загатва за своята SUV същност с дългото си междуосие / къса предна част с мощни пропорции, подсилени от издигащите се нагоре характерни странични линии, функционалните контури на страничните прозорци, ниската предна решетка с впечатляващ “диамантен” дизайн и аеродинамичните отвори в задните странични колони, помагащи да се намали челното съпротивление.

На последно място, подобно на останалите два концептуални автомобила, представени от MMC на автомобилното изложение в Токио*, Concept AR се отличава с нова визуална идентичност, която постепенно ще бъде приложена във всички нови кросоувъри и SUV-ве на Mitsubishi Motors през следващите години. Тази визуална идентичност, имаща за цел да подчертае присъщите на SUV функционалност и надеждна безопасност, е постигната с помощта на вертикални елементи (хромирани или акцентирани), интегрирани в предната част на автомобила, от двете страни на радиаторната решетка.

*Concept XR-PHEV и Concept GC-PHEV са другите два модела, които също ще бъдат показани на автомобилното изложение в Женева 2014 г.

Интериорен дизайн – Отпускащ

Отвътре Concept AR предлага на пътниците семпъл и ненатрапчив дизайн, който е лишен от безсмислени функции и елементи, но създава отпускаща атмосфера.

Просторният интериор, отличаващ се с меки и заоблени линии, предлага три варианта за разполагане на седалките: конфигурация на седалките, при която спокойно могат да пътуват шест човека, четириместен вариант с голям обем на багажното отделение, както и позициониране на седалките от втория и третия ред така, че пътниците да пътуват с лице един към друг и много пространство пред себе си.

Освен традиционната за MPV гъвкава конфигурация на седалките, много внимание е отделено и за осигуряване на достатъчно лично пространство и разстояние между пътниците – например, пътникът може да изтегли интерфейса за таблет от съответното гнездо в страничната част на кабината и да се свърже с външния свят използвайки интернет, както и да провери електронната си поща и друга лична информация.

Въпреки компактните размери на каросерията, благодарение на сравнително голямото междуосие интериорът е просторен и приятен. За това допринася и леко извитият покрив Crystal Lighted Roof с приятно индиректно осветление в централната част.

Успокояващата атмосфера в интериора се подсилва от нежния вятър и други звуци от процепите в страничните панели. Този ориентиран към бъдещето интериор с лесно демонтиращи се чашодържатели и с интерфейс за таблети осигурява високо ниво на комфорт и удобства за пътниците.

Mild Hybrid система - Лека + Интелигентна конструкция

Concept AR е с предно задвижване, базирано на лека BSG (Belt Start Generator) Mild Hybrid система, състояща се от компактен редови 1.1-литров 3-цилиндров MIVEC двигател с турбокомпресор и директно впръскване на горивото, комбиниран с BSG система с ниска мощност за генериране на въртящ момент

с 48-волтова литиево-йонна батерия.

 

 

Монтираните отзад батерия и конвертор осигуряват заедно необходимата енергия за бързо рестартиране на двигателя след спирането му в периоди на работа на празен ход и генерират за кратко време висок въртящ момент, за да улеснят бързото ускоряване на автомобила.

BSG (Belt start generator) се използва за рекупериране на кинетичната енергия по време на регенеративното задействане на спирачките, осигурявайки по този начин още по-голяма икономия на гориво и по-ефективно намаляване на емисиите на CO2, както и по-приятно возене за всички пътници в автомобила.

По време разработката на Concept AR са приложени различни технологични решения за намаляване на теглото, насочени към двигателя и хибридната система, както и за широко използване на панели от високояка стомана, подобно на последните модели на Mitsubishi Motors (Outlander, Space Star/Mirage,...). Освен това, в стратегически места в конструкцията са използвани леки материали. Това значително намаляване на теглото се отразява положително и на динамиката и екологичното функциониране на автомобила.

Този подход към намаляване на теглото е приложен и по отношение на семплото арматурно табло, седалките и избора на тапицерия. В резултат на това возенето е приятно и комфортно при значително по-нисък разход на гориво.

Технологии, свързани с активната безопасност – Предпазване на пътуващите

В Concept AR са приложени технологиите на Mitsubishi Motors за активна безопасност, базирани на информационни системи от следващо поколение.

Тези системи функционират заедно, за да открият опасните ситуации и да предупредят шофьора за тях, както и за да активират бързо и точно съответните функции за безопасност. Техните основни функции включват:

  • Предупредителна система за наличие на автомобил в “сляпата зона” *
  • Помощна система за безопасност по време на шофиране (DSSS) **
  • Автоматично превключване на дългите светлини
  • Защита срещу неволно потегляне ***
  • Задействане на спирачките с цел ограничаване на последствията при челен удар (FCM)
  • Предупреждение при отклоняване от пътната лента (LDW)
  • Адаптивен круиз контрол (ACC)

* Тази система предупреждава шофьора за приближаващи отзад автомобили и така помага да се избегнат инциденти. Системата реагира и предупреждава шофьора и в случаите, когато има превозни средства или други препятствия зад автомобила при движение на заден ход, например по време на паркиране или излизане от гараж.

** Тази система, препоръчвана от националната полиция на Япония, повишава нивото на безопасност, като поддържа връзка с автомобили и комуникационни обекти на пътната инфраструктура и информира шофьора за пътните знаци пред автомобила. Освен това, системата предупреждава шофьора да намали скоростта при наличие на пешеходци, автомобили и велосипедисти на кръстовищата, към които се приближава.

*** Когато монтираната отпред камера разпознае препятствия непосредствено пред автомобила, сензорите реагират в случай на погрешно използване на педала за газта вместо спирачния педал и системата автоматично ограничава генерираната от двигателя мощност, за да не позволи на автомобила да се движи напред. Тази система също така предупреждава шофьора да бъде по-внимателен.

 

Основни спецификации

 

 

 

Размери Д x Ш x В :

4350mm / 1780mm / 1690mm

Пътници:

6

Двигател

Тип:

1.1-литров редови 3-цилиндров MIVEC двигател с турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото

Макс. мощност

100kW

Използвано гориво:

Бензин

Стартер и генератор с ремъчно задвижване

Макс. мощност

10 (48V)

Батерия

Капацитет V

48VkWh (0.25)

Система на задвижване:

2WD (предно задвижване)

Трансмисия

CVT с подтрансмисия

 

 

Mitsubishi motors global showroom