Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

MITSUBISHI MOTORS EUROPE B.V. получава Сертификат “A.E.O.” от Европейската комисия

Начало » Актуално » MITSUBISHI MOTORS EUROPE B.V. получава Сертификат “A.E.O.” от Европейската комисия

20.02.2012 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Като допълнителна подкрепа за дейността на Mitsubishi Motors Europe B.V. (MME), свързана с продажбите на европейския пазар и следпродажбеното обслужване, компанията получи от Европейската комисия статут на Одобрен икономически оператор (“A.E.O.”).

Следва да напомним, че този сертификат е част от координиран подход за борба с тероризма, на базата на въведени от Комисията строги нови процедури, насочени към повишаване на сигурността на веригата за доставки в рамките на Европейския съюз, под формата на общоевропейска акредитация за Одобрен икономически оператор, с цел повишаване на сигурността на международната верига за доставки.

  • Сигурност

Този статут на Одобрен икономически оператор ще засегне почти всички аспекти на дейностите, свързани с международната търговия, като ще са необходими евентуални промени в системите, веригите за доставки, отношенията между купувач и продавач, и разбира се митническите процедури и др. В резултат на това компаниите, чиято дейност е свързана с международна търговия, ще се стремят да отговорят на изискванията за Одобрен икономически оператор, за да избегнат евентуални забавяния по веригите за доставка.

Статутът на Одобрен икономически оператор е всъщност един акредитационен режим за доказване на съответствие с изискванията на митническите разпоредби и веригата за доставка. Той насърчава компаниите да повишат нивото на сигурност в своите международни вериги за доставка срещу определени стимули, които ще подобрят ефективността на веригите за доставка и в крайна сметка ще намалят разходите. Такива стимули са например намалените физически гранични проверки, улесненото отчитане, намаленият митнически риск и приоритетната обработка на товарите, избрани за проверка (т. нар. “зелена линия”).

Очевидно компаниите, които нямат статут на A.E.O., ще бъдат лишени тези предимства и вероятно ще срещат трудности и допълнителни разходи в своята международна търговска дейност.

  • Развитие

Статутът на Одобрен икономически оператор ще подпомогне също така и дългосрочното развитие на дейността на Mitsubishi Motors, свързана с продажбите и следпродажбеното обслужване в Европа*, както по отношение на резервните части и аксесоарите (през фискалната 2010 година, по море от Япония и Тайланд са доставени 2 135 контейнера с тегло 9 499 тона, а по въздух – 9 448 m³ с тегло 793 тона, с обща стойност 123 млн. евро), така и по отношение на внасяните автомобили (цел: ±150,000 броя за фискалната 2011 година), като се очаква ефектът да се прояви на 6-те пункта за получаване на доставките в Европа и складовата база в Борн, Нидерландия (общо 82,000 m²) и др. …

Г-н Акинори Наканиши, президент и изпълнителен директор на Mitsubishi Motors Europe B.V., коментира по следния начин това важно събитие: “Mitsubishi Motors Europe счита, че статутът на Одобрен икономически оператор ще помогне на дейностите на компанията, свързани с продажбите и следпродажбеното обслужване. По-специално, партньорството между европейските митнически власти и международните корпорации като нашата е от най-голямо значение за сигурността на нашата глобална верига за доставки. Освен това, сертификатът за A.E.O. ще осигури по-добър контрол върху изпълнението на нашите собствени процедури и стандарти и по този начин ние ще подобрим обслужването на клиентите на Mitsubishi Motors в Европа.”

  • С изключение на Русия и Украйна – страни, в които тази дейност се извършва от компания, различна от MME.
Mitsubishi motors global showroom