Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Ерик Уипиер е новият CEO на Mitsubishi Motors Европа

Начало » Актуално » Ерик Уипиер е новият CEO на Mitsubishi Motors Европа

21.01.2020 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

Амстелвеен, 20 януари, 2020 – От 1-ви февруари, 2020 г. Ерик Уипиер ще замени Бернар Лоар, който избира да продължи кариерата си в нова различна посока, на президентския пост на MME.

Французин, на 51 г., Ерик Уипиер влиза в структурата на MME заедно с 30-годишния си опит в автомобилната индустрия с постижения, лидерски способности и експертиза, натрупани в работата както на национално, така и на паневропейско ниво.

… Сред постиженията му е блестящото менажиране на Opel Франция и успешното интегриране на компанията в PSA.

… По-рано той се доказва и като основен „виновник“ за навлизането на Chevrolet в Европа, където отговаря за паневропейската стратегия на бранда в областта на маркетинга, бранд управлението и дигитализацията.

Ерик Уипиер ще поеме MME в момент, в който Mitsubishi Motors затвърждава водещата си позиция в Европа в стратегическия сегмент на електрическите автомобили. Outlander PHEV остава най-добре продаваният плъг-ин хибриден автомобил (сред всички марки, сегменти и формати) в Европа от 2015 г. насам.

В по-мащабен план, Mitsubishi Motors Europe отбелязва ръст от 4% за календарната 2019 г. със 171,906 продадени автомобила.*

Господин Картие, Главен Вицепрезидент на MMC – Световен маркетинг и продажби, коментира новоназначението в перспективата на предстоящите премиери за MME: "Новата ни европейска структура вече се утвърди като звено в компанията, готови сме да преминем на следващо ниво и да представим нови модели автомобили през 2020 г., демонстрирайки по изключително пленителен начин нашето успешно “SUV + EV" продуктово кредо."

Той добави: “С дългогодишния си опит във водещи паневропейски организации, особено в сферата на изграждане стратегия и развитие на бранда, нямаме никакво съмнение, че Ерик Уипиер ще бъде водеща фигура за Mitsubishi Motors Corporation в Европа."

Самият Ерик Уипиер също коментира назначаването си: “Доволен съм, че се присъединявам към MMC; велика компания с богато наследство, уникална корпоративна среда и силно ДНК в технологията на SUV автомобилите, както и пионер в сферата на електрическите автомобили, като Outlander PHEV. Още с присъединяването си бих искал да отправя искрени поздравления към целия екип на MME, дистрибуторите и дилърите, които и тази година запазиха позицията на Outlander PHEV като лидер на европейския пазар. Отлична стартова позиция за предстоящите премиери през 2020 г. и напред във времето.“

*по данни на MME – 33 държави / вкл. L200

Mitsubishi motors global showroom