Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Електромобилът Mitsubishi i-MiEV се появи за първи път в България

Начало » Актуално » Електромобилът Mitsubishi i-MiEV се появи за първи път в България

07.02.2011 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Първият електромобил в серийно производство, Mitsubishi i-MiEV, за първи път се появи по улиците на България. Моделът с нулеви СО2 емисии пристигна в страната по повод предстоящата международна конференция на тема електромобилност, която ще се състои на 10 и 11 февруари в София по инициатива на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Г-н Тору Хашимото, президент на Mitsubishi Motor R&D Euripe GmbH, ще представи i-MiEV от страна на генералния дистрибутор на марката в България - Балкан Стар Мотърс. Събитието ще се проведе под патронажа на Министър-председателя Бойко Борисов, Вицепрезидента на Европейската комисия г-н Антонио Таяни и г-н Трайчо Трайков – Министър на икономиката, енергетиката и туризма.

По време на престоя си в страната, i-MiEV бе предоставен за пробно шофиране на специалисти в областа на автомобилите, за да докаже своите иновативни качества и у нас. Липсата на какъвто и да е шум при шофиране, добрите динамични характеристики, липсата на конвенционалния ауспух и обширното вътрешно пространство са сред първите качества на автомобила от ново поколоение, които правят впечатлениe при тестване.

Mitsubishi Motors Corporation започна производството на европейската версия на електромобила през октомври миналата година в завода Мизушима, Япония. Паралелно с това стартира и производството на Peugeot iOn и C-ZERO на Citroën, базирани на модела i-MiEV. Три месеца по-късно 2500 броя* от електрическия автомобил са доставени за европейския пазар.

В момента електромобила от ново поколение придобива все по-голяма популярност в Европа. Освен първоначалните 15 държави**, които предлагат модела, Финландия, Сърбия и Турция също проявяват интерес към i-MiEV. Поетапно моделът ще започне да се предлага и в останалите държави, където Mitsubishi Motors има генерални дистрибутори.

Официалната премиера на модела у нас ще се състои по време на Автомобилен салон София 2011 (11-19 юни).

*Това число включва и Peugeot iOn и Citroën C-ZERO.
**Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария, Обединеното Кралство.

 

Повече информация за Mitsubishi-MiEV: www.mitsubishi-motors.bg
Повече информация за конференцията: http://electromobili.bg

Mitsubishi motors global showroom