Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Автомобилно изложение Женева 2012 година. Mitsubishi Motors представя New Generation Outlander.

Начало » Актуално » Автомобилно изложение Женева 2012 година. Mitsubishi Motors представя New Generation Outlander.

10.02.2012 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Единадесет години* след като за първи път въведе термина “кросоувър”, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще представи за първи път на предстоящото автомобилно изложение в Женева своята трета реализация на тази концепция – New Generation Outlander.
Този изцяло нов кросоувър е създаден с цел да се наложи като един стратегически и иновативен съвременен автомобил със солидно присъствие на пазара, разработен на базата на многостранна глобална платформа и хармоничен баланс между:
- Ограничаване на въздействието върху околната среда (с цел емисиите да са под 130 g/km – в зависимост от модела и пазара),
- Повишено ниво на безопасност (със система за ограничаване на последствията при челен удар, система за предупреждение при отклоняване от пътната лента, активна система Cruise Control и др. ...)
- Комфортно шофиране (вече с двузонов климатик и др. ...),
- Интелигентни решения (задна врата с електрическо задвижване, пълен брой седалки на третия ред, равен под на багажното отделение и др. ...),
- Повече удобства (вече с накланяща се телескопична кормилна колона, ксенонови фарове Super-HiD “Wide Vision” и др. …).

*Демонстрационният автомобил ”ASX”, представен на автомобилното изложение в Детройт през 2001 година, е предшественик на първото поколение Outlander (Airtrek в Япония)

New Generation Outlander, чийто размер е подобен на този на сегашната версия, следва ясна линия на технологична разработка. При нея – в истинския стил на Mitsubishi – основната цел е създаването на “конструкторски автомобил” със “Стабилна – Безопасна - Семпла” форма, комбинирайки солиден екстериорен дизайн с чисти повърхности.

Прецизността в оформлението, без излишни детайли, продължава и вътре в автомобила – с висококачествените материали (меки облицовки и покрития, акценти със сребрист цвят, черни апликации с лъскава повърхност ...), арматурно табло с изискан дизайн, позволяващ на шофьора да се концентрира по-добре, както и ергономични уреди за управление върху волана, лесни за разчитане скали на уредите и дисплей с висока разделителна способност.
В Европа, за New Generation Outlander в началото ще се предлагат два екологични двигателя (както в 2WD вариант, така и в 4WD вариант): бензинов 2.0 l MIVEC и 2.2 MIVEC Clean Diesel (двигател 4N14 – собствена разработка на MMC)
В зависимост от конкретния пазар, модел, двигател и технически спецификации, ще се предлага и система Auto Stop & Go, както и изцяло нова 6-степенна автоматична скоростна кутия.
Като част от новия технически пакет, New Generation Outlander ще бъде оборудван с “Eco-friendly driving sysem”, която ще информира водача кога той/тя шофира при максимална ефективност. Съответно той може да избере да шофира по този начин и да подобри действителната консумация на гориво на превозното средство .
След представянето в Женева, Next Generation Outlander ще бъде пуснат най-напред на пазара в Русия през лятото, след което ще последват дебюти в Европа (в края на лятото), Япония, Океания, Китай и Северна Америка.
След 2013 година, в Европа*, MMC ще се възползва от възможностите на гъвкавата архитектура на Outlander и ще добави плъг-ин хибридно задвижване – едно напълно интегрирано решение, базирано на технологията на MMC за разработка на електромобили, в комбинация с най-ефективно използване на богатия опит на MMC в 4WD технологиите. След като бъде монтирана в Outlander, плъг-ин хибридната задвижваща система на Mitsubishi ще позволи да се постигне достатъчно дълъг пробег и много ниски нива на емисии на CO2, подобно на MITSUBISHI Concept PX-MiEV II (над 800 km и целево ниво под 50 g/km).

  • Първи доставки: Япония, през фискалната 2012 година.

(Всички данни подлежат на съгласуване)
***

Mitsubishi motors global showroom