Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Автомобилно изложение в Женева, 2013 г.

Начало » Актуално » Автомобилно изложение в Женева, 2013 г.

13.02.2013 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

                                             

Концепцията GR-HEV* на Mitsubishi
Концепцията CA-MiEV** на Mitsubishi

Световна премиер на глобалната палитра от електрически автомобили (EV)


От самото начало през 1966 г. на научните си изследвания и развойна дейност в сферата на електрическата мобилност, до днес Mitsubishi Motors Corporation (MMC) винаги е смятала, че електрическите автомобили някога ще се превърнат в дългосрочни основни изделия – възглед, който бе напълно оправдан от проявилата се напоследък загриженост във връзка с глобалното затопляне.

От първия проект i-MiEV през 2009 г. и самоналожената цел към 2020 г. 20 % от автомобилите да са базирани на ЕV технология, MMC вече направи важни стъпки в тази насока, което се демонстрира от изцяло обновения хибридния плъг-ин електрически автомобил Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) и използваната при него иновативна архитектура “Dual Design”.

Отивайки още по-далече, Mitsubishi Motors сега проучва пълната инженерна палитра за електрическа мобилност – изцяло електрически автомобили (Pure Electric, EV), хибридни електрически автомобили (Hybrid Electric, HEV), хибридни плъг-ин електрически автомобили (Plug-in Hybrid Electric, PHEV) – за която се дава представа чрез два концептуални автомобила, чиято световна премиера ще бъде на Автомобилното изложение „Женева 2013” редом с новия Outlander PHEV.

Едновременно с това, правейки глобален преглед на автомобилния пазар, MMC се посвети на разработването на глобални архитектури, които да отговарят на нуждите на клиентите и на изискванията както на утвърдените, така и на възникващите пазари, като се избягват инженерингови компромиси...

… На сцената излизат стилните концептуални автомобили на Mitsubishi Motors за Автомобилното изложение в Женева, 2013 г.

*Grand Runner-HEV
**Compact & Advanced technology-MiEV (компактна и авангардна технология)

… Концепция Concept GR-HEV – Спортният хибриден трък
Ако електрическите автомобили наистина трябва да окажат значително влияние върху околната среда, те трябва да успеят да привлекат широк спектър от клиенти в пълна палитра от автомобили с електрическо задвижване (ЕV) – от малките коли за градски условия до големите SUV, като във всеки се използва специфично приложение на тази технология (EV, HEV или PHEV)

В това отношение новият Outlander PHEV вече е доказал, че автомобилите с електрическо задвижване ЕV и пригоденият за дълги разстояния кросоувър в D-сегмента са напълно съвместими.

За MMC следващата логическа стъпка е да разшири приложението на тази технология, като адаптира базата от електрически спрямо изискванията на още по-големите, предназначени за по-тежки условия и по-спортни автомобили, като се отчита използването им за работа и развлечение както на утвърдените, така и на възникващите пазари … Това е накратко идеята зад концептуалния GR-HEV, която отразява как възприемат в Mitsubishi Motors хибридната (HEV) технология, приложена за първи път при еднотонен пикап.

С това креативно пресъздаване на следващия автомобил “Dual Design”, Mitsubishi Motors въвежда едно изцяло ново собствено HEV решение, което включва двигател от типа Clean Diesel („чист дизел”) и електрически двигател. С по-проста и по-достъпна конструкция от EV или PHEV, HEV се смята за най-добре пригоден към тежките всекидневни изисквания на потребителите на пикапи.

В концепцията GR-HEV се използва и популярната 4WD технология на Mitsubishi за постоянно задвижване на четирите колела, която включва интегрираната система за управление на динамиката на автомобила Super All Wheel Control (S-AWC), благодарение на която се постига висока стабилност и сцепление и параметри на движение при всякакви пътни условия.

Набит, пълен със сила, красив и впечатляващо универсален, този концептуален универсален 4WD HEV трък бе създаден с амбициозната цел емисиите на CO2 да бъдат намалени под 149 g/km, което е много по.ниско от средното ниво на сегмента.

… Концептуалният CA-MiEV – електрическият автомобил за предградията
Въз основа на тригодишна глобална обратна връзка от клиенти на i-MiEV, както и на непрекъснатия напредък в технологията за производство на акумулаторни батерии и системи за електрическо задвижване, MMC сега се стреми да премине с чисто електрическите EV автомобили границата на предимно градската среда с новото поколение компактни EV.

Като олицетворение на различните технологии, които MMC възнамерява да въведе в средна и дългосрочна перспектива в своята гама от глобални автомобили, този спретнат концептуален CA-MiEV демонстрационен автомобил може да разчита на следващото поколение от EV системи и акумулаторни батерии с висока плътност, както и на авангардна аеродинамика, за да се получи пробег без презареждане от 300 км, което е идеален вариант за всекидневния живот в предградията и извън града.

Другите иновативни характеристики, заети от реалния живот, включват безжична магнитно-резонансна технология за зареждане, функции, активирани чрез смартфон и т.н...
 

Mitsubishi motors global showroom