Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

АЛИАНСЪТ RENAULT-NISSAN И MITSUBISHI MOTORS CORPORATION ПРОУЧВАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ШИРОКО ПРОДУКТОВО И ТЕХНОЛОГИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО НА ГЛОБАЛНО НИВО

Начало » Актуално » АЛИАНСЪТ RENAULT-NISSAN И MITSUBISHI MOTORS CORPORATION ПРОУЧВАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ШИРОКО ПРОДУКТОВО И ТЕХНОЛОГИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО НА ГЛОБАЛНО НИВО

06.11.2013 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Новите проекти ще разширят глобалния продуктов обхват

и натовареността на мощностите

http://www.mitsubishi-motors.com/content/dam/com/share/en/images/spacer.gif

Амстердам, Холандия/ Токио, Япония (5 ноември 2013 г.) - Алиансът Renault-Nissan и Mitsubishi Motors Corporation обявиха днес съвместните си намерения за проучване на няколко нови проекта, сред които общи продукти, технологии и производствени мощности на производителите на автомобили. В резултат на това бе постигнато съгласие, че стратегическото сътрудничество между Nissan и Mitsubishi Motors може да бъде разширено и да обхваща по-големия алианс Renault-Nissan.

 

Очаква се NMKV, съществуващото смесено дружество на Nissan и Mitsubishi Motors, да бъде разширено и за съвместно разработване на нова кола от сегмента на малките автомобили, включително и специален електромобил, който може да бъде предлаган в световен мащаб. Съвместно разработената платформа на автомобил „Kei“, разпространена на японския вътрешен пазар, ще послужи за основа на този продукт. Допълнителни подробности за всички продукти, пазари и производство ще бъдат обявени отделно.

 

Алиансът Renault-Nissan и Mitsubishi Motors Corporation също така потвърждават своето намерение да споделят технологии и продуктови активи, свързани с електромобили и платформи от най-ново поколение. Renault, Nissan и Mitsubishi Motors бяха сред първите, които въведоха масовото предлагане на пазара на продукти с нулеви емисии.

 

Въз основа на настоящата посока на преговорите между Renault и Mitsubishi Motors на първо време се очаква пускането на пазара на два нови модела седан с марката Mitsubishi, създадени въз основа на продуктовата гама на Renault. Ще бъдат направени също така вторични и допълнителни проучвания около други проекти.

  • Първият седан, който ще се състезава на пазарите на сегмент D с пълни размери в Съединените американски щати и Канада, ще бъде произведен в завода на Renault-Samsung в Пусан, Южна Корея.
  • Вторият модел седан ще се състезава в глобалния сегмент С. Все още се обсъжда мястото на производство на този продукт.

 

Карлос Госн, президент и главен изпълнителен директор на алианса Renault-Nissan, заяви: „Nissan и Mitsubishi Motors са извлекли взаимни ползи от няколко сътрудничества в миналото, като последното бе успешното съвместно начинание с автомобилите Kei в Япония. Приветствам поетата посока към по-широко сътрудничество, която създава нови възможности за Renault и осигурява допълнителен лостов ефект от продуктивните взаимоотношения между Nissan и Mitsubishi Motors.“

 

Осаму Масуко, президент на Mitsubishi Motors Corporation, коментира: „В резултат на разработваните досега съвместни проекти с Nissan Motor, Mitsubishi Motors има удоволствието да работи с Nissan, а вече и с Renault за постигането на по-голямо сътрудничество.“ Новите възможности могат да бъдат описани като доказателство, че съществуващите съвместни проекти между Mitsubishi Motors и Nissan са дали положителни резултати, а Mitsubishi Motors се надява, че всякакви нови съвместни проекти с алианса Renault-Nissan ще ни донесат допълнителни ползи“.

 

Nissan и Mitsubishi Motors имат действащо съвместно дружество, наречено NMKV, което бе създадено през юни 2011 г. с цел разработване на гамата автомобили Kei за двете марки. Първите продукти от гамата - Nissan Dayz и Mitsubishi eK Wagon – бяха пуснати на пазара в Япония тази година. Двата продукта са произведени в завода Mitsubishi Mizushima в Япония.

 

Относно алианса Renault-Nissan

Алиансът Renault-Nissan е стратегическо партньорство между Renault (със седалище в Булон-Биянкур, Франция) и Nissan (със седалище в Йокохама, Япония), чиито общи продажби представляват един от всеки десет автомобили по света. Renault и Nissan са стратегически партньори от 1999 г. насам и са продали 8,1 милиона автомобили в почти 200 държави през 2012 г. Алиансът има стратегически сътрудничества с редица автомобилни производители, включително немската компания Daimler, китайската Dongfeng и регионални производители като Ashok Leyland в Индия.

 

Относно Mitsubishi Motors Corporation

Mitsubishi Motors Corporation е глобален производител на моторни превозни средства, който продава и обслужва широка гама от превозни средства, включително и миникари, миниванове, SUV, пикапи и седани в повече от 160 държави. Mitsubishi Motors е известен по света с инженерния си размах във всеки аспект от автомобилите – чрез модерен двигател, 4х4, безопасност и вече и електромобилни технологии. Mitsubishi Motors пусна на пазара през 2009 г. автомобила с нула емисии i-MiEV, задвижван от батерия, като част от своята корпоративна мисия да предлага на потребителите повече екологично отговорни начини на придвижване.

За повече информация: http://www.mitsubishi-motors.com/en/index.html

 

Mitsubishi motors global showroom