Този уебсайт ползва “cookies”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го се съгласявате с получаването на “cookies”
5 години гаранция
  • OUTLANDER
  • OUTLANDER
  • OUTLANDER
  • OUTLANDER
  • OUTLANDER
  • OUTLANDER
  • OUTLANDER

Mitsubishi Outlander - Сигурност

Безопасността е на първо място

Съвременни технологии за активна и пасивна безопасност ви гарантират по-сигурно и уверено шофиране на всякакъв терен и по всяко време на денонощието. От интелигентни сензори, следящи условията около автомобила и предупреждаващи при възникване на опасност, до активни асистиращи системи и надеждна пасивна защита, Outlander осигурява високо ниво на сигурност за вас и вашите пътници.

Структурни адхезиви

Използваните структурни адхезиви в страничните врати и при задната врата укрепват връзката между отделните панели на каросерията и подобряват управляемостта на автомобила.

 

 

 

 

 

 

 

RISE конструкция на каросерията

Безопасността при удар е повишена значително, благодарение на разработената от Mitsubishi Motors подсилена и обезопасена срещу удар каросерия RISE (Reinforced Impact Safety Evolution), която поглъща ефективно енергията и предпазва кабината в случай на сблъсък.

7 SRS въздушни възглавници 

В случай на сблъсък, седем SRS въздушни възглавници помагат на вас и вашите пътници, като поглъщат силите по време на удара. Системата включва предни въздушни възглавници, странични въздушни възглавници, въздушни възглавници тип “завеса” и въздушна възглавница за коленете на водача.

 

 

 

 

 

 

Огледало за обратно виждане с автоматично затъмняване

 Това огледало автоматично намалява яркостта на отразената светлина от фаровете на движещите се отзад автомобили, за да подобри видимостта назад и да повиши нивото на безопасност по време на шофиране.

FCM система [FORWARD COLLISION MITIGATION]

Помага да се избегне челен удар и да се намалят последствията от такъв, ако той е неизбежен. С помощта на камера и лазерен радар, системата реагира на автомобили и пешеходци.

Адаптивен автопилот [ACC]

С помощта на радар се поддържа избраната дистанция до движещото се отпред превозно средство с цел по-високо ниво на безопасност и по-малко напрежение по време на шофиране. Тази система улеснява водача, особено в задръствания и при движение на магистрала.

Предупреждение при отклоняване от лентата за движение [LDW]

Системата генерира звуков и светлинен сигнал в случай, че превозното средство напусне лентата за движение без да е включен съответният мигач.

Автоматични дълги светлини

За да се повиши нивото на безопасност и комфорт при шофиране нощем, системата превключва автоматично от дълги на къси светлини, когато отпред се появи автомобил. След това отново превключва автоматично от къси на дълги светлини, без да е необходимо да отделяте ръце от волана и да превключвате ръчно.

 

 

Предупредителна система за мъртва зона [BSW]

С помощта на радарни сензори в задната броня, тази система за безопасност реагира, когато в “мъртвите зони” вляво и вдясно зад автомобила има превозни средства. Когато не е включен мигач и системата BSW е активирана, във външното огледало свети съответен индикатор. Ако системата установи, че в опасната зона има превозно средство, докато мигачът е включен, предупредителният индикатор в съответното външно огледало започва да мига и освен това се генерира звуков предупредителен сигнал

Предупредителна система за пресичащ трафик зад автомобила [RCTA]

Когато системата RCTA е активна, в комбинирания инструментален блок светва съответният индикатор. Ако при включена задна предавка радарните сензори в задната броня установят, че наблизо приближава автомобил, в мултиинформационния дисплей се появява предупредително съобщение, генерират се звукови предупредителни сигнали и в двете външни огледала започват да мигат предупредителни индикатори.

 

 

 

 

 

 

 

 

Система за наблюдение Multi Around Monitor

Изображенията (включително “от птичи поглед”) от камери, монтирани отпред, отзад и отстрани на автомобила, може да се разглеждат в различни комбинации, за да се установи какво има в “мъртвите зони” и да се улесни безопасното паркиране.

 

 

 

 

 

 

Ултразвукова система за предотвратяване на удар при паркиране [UMS]

За да се избегнат удари по време на паркиране, системата генерира предупредителен звуков сигнал и на дисплея се появява предупредително съобщение, ако предните или задните сензори установят, че наблизо има препятствия. Освен това се контролира и генерираната от двигателя мощност при неволно натискане на педала за газта.

Системата за контрол на генерираната от двигателя мощност се активира:

- когато шофирате с много ниска скорост (не в позиции N и P на скоростния лост)

- когато наблизо има препятствие/превозно средство

- при силно или рязко натискане на педала за газта

- ако водачът не е завъртял волана, за да се избегне удар в препятствие/превозно средство

Mitsubishi motors global showroom