Този уебсайт ползва “cookies”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го се съгласявате с получаването на “cookies”
5 години гаранция
  • ASX
  • ASX
  • ASX
  • ASX
  • ASX
  • ASX

Сигурност

Интелигентно безопасен

 

- Система FCM (Forward Collision Mitigation System)

Помага да се избегне челен удар или поне да се ограничат последствията от удара, ако той е неизбежен. Реагира на превозни средства и на пешеходци с помощта на камера и лазерен радар.

- Автоматични дълги светлини (AHB) - Auto High Beam

За да се повишат безопасността и комфортът и да се улесни шофирането през нощта, превключването между дълги и къси светлини се извършва автоматично. Веднага след като установи наличието на автомобил срещу или пред вас, системата изключва дългите, а след разминаване отново ги включва. Дори не е необходимо да отделяте ръце от волана.

- Система за следене и предупреждение при наличие на обекти в "мъртва зона" (BSW) - Blind Spot Warning 

С помощта на радарни сензори в задната броня, тази система за безопасност реагира, когато в “мъртвите зони” вляво и вдясно зад автомобила има превозни средства. В такива ситуации в съответното външно огледало се активира светлинен индикатор, ако мигачите не са включени. Ако при включени мигачи системата установи, че в мъртвата зона има превозно средство, светлинният индикатор в съответното външно огледало започва да мига и се генерира предупредителен звуков сигнал.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Система за предупреждение при приближаващи обекти при маневриране на заден ход (RCTA) - Rear Cross Traffic Alert

Когато системата RCTA е активна, в комбинирания инструментален блок светва съответният индикатор. Ако при включена задна предавка радарните сензори в задната броня установят, че наблизо приближава автомобил, в мултиинформационния дисплей се появява предупредително съобщение, генерират се звукови предупредителни сигнали и в двете външни огледала започват да мигат предупредителни индикатори.

- 7 въздушни възглавници

Предлаганата система със 7 въздушни възглавници предпазва всички пътници. Седалките от първия ред са оборудвани с предни въздушни възглавници, плюс допълнителна въздушна възглавница за коленете на водача, която помага да бъдат предпазени краката му в случай на челен удар. В случай на страничен удар страничните въздушни възглавници предпазват водача и пътника отпред, а въздушните възглавници тип “завеса” предпазват пътниците както на предните, така и на задните седалки.

- Цветна камера за заден ход

Цветното изображение в реално време с насочващи линии помага да се избегнат опасности при маневри на заден ход, когато видимостта е ограничена.

 

- Система, подпомагаща потеглянето по наклон (HSA)

HSA улеснява потеглянето по наклон, като не позволява на автомобила да тръгне назад. Когато системата установи, че има наклон, тя автоматично прилага спирачно усилие до момента на натискане на педала за газта.

- Спирачен асистент 

- Система за сигнализиране при внезапно спиране (ESS)

Намалява опасността от удар от движещи се отзад автомобили, в случай на рязко спиране на пътя.

- RISE конструкция на каросерията

Безопасността при удар е повишена значително, благодарение на разработената от Mitsubishi Motors подсилена и обезопасена срещу удар каросерия RISE (Reinforced Impact Safety Evolution), която поглъща ефективно енергията и предпазва кабината в случай на сблъсък.

Mitsubishi motors global showroom