Този уебсайт ползва “cookies”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го се съгласявате с получаването на “cookies”
5 години гаранция

Запитване за оферта / Test Drive

Благодарим ви за интереса към моделната гама на Mitsubishi Motors! Моля, попълнете полетата по-долу, за да ви изпратим оферта или да организираме тест драйв с вашия дилър на Mitsubishi.

  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS

Mitsubishi Eclipse Cross – стилен дизайн, японско майсторство и интелигентни системи

 

Eclipse Cross е изцяло новото SUV-купе на Mitsubishi Motors Corporation. То застава редом до ASX и Outlander, но повежда компанията в една съвсем нова посока, базирайки се на пет основни продуктови стълба – дизайн, японско майстoрство, динамика при шофиране, интелигентно създадена компактна конструкция и иновативна функционалност.

Японското майсторство и динамиката в дизайна са едни от най-отличителните характеристики на модела. Смели контури. Изпъкнали калници. Дълбоко скулптурирана скосена форма, наподобяваща позициониран на старта атлет. Силно наклоненото задно стъкло на преминаващия покрай вас Eclipse Cross предизвиква погледи на възхищение.

Интериорът не отстъпва по нищо - арматурното табло и панелите на вратите, както и други големи зони в автомобила са покрити с мека релефна материя, наподобяваща кожа. Усещането при допир е в силен контраст с декоративните елементи в сребристо, като в същото време тапицерията от естествена кожа (предлагана за определени пазари и модели) е с ефектни оранжеви шевове.

Новата архитектура на арматурното табло, при която компонентите са подредени спрямо хоризонтална ос, с разделяне на информационните функции (над оста) и на оперативните функции (под оста) допринася освен за визуалното разширяване на интериора, и за по-добрата видимост на водача напред. Високата централна конзола подсилва динамичната визия и загатва за възможностите на Eclipse Cross, създавайки за водача среда, наподобяваща кокпит.

Разширявайки гамата от възможности за свързване, които съвременните мобилни устройства предоставят, в Eclipse Cross са приложени различни смарт технологични решения (предлагани за определени пазари и модели) – първият автомобил на MMC с такова оборудване. Широката централна конзола е оборудвана с тъчпад контролер на Mitsubishi Motors, който позволява изключително интуитивно управление на аудио системата, както и на Apple CarPlay и Smartphone Link Display Audio. Цветният Head Up дисплей е истинска иновация в този клас автомобили. Той извежда в зрителното поле на шофьора информацията, необходима за управление, и е калибриран така, че да се намали до минимум разликата между неговата фокусна точка и тази в зрителното поле на шофьора, с цел да се ограничи отклонението на погледа и да се улесни бързото и безопасно прочитане на информацията.

Интегрирана система за контрол на динамиката на автомобила S-AWC: Накратко, разработената от Mitsubishi Motors система S-AWC представлява технология, която има за цел да контролира задвижващата сила и спирачното усилие на всяко от четирите колела, в частност чрез регулиране на разпределението на въртящия момент между левите и десните колела. Като основен елемент на тази концепция, системата 4WD осигурява пренос на оптимален въртящ момент към задните колела според подадената газ, скоростта на автомобила и условията на шофиране. Освен това, към 4WD на системата S-AWC на Eclipse Cross е добавена и система AYC (Active Yaw Control), която се активира чрез задействане на спирачките. На базата на това оборудване, S-AWC реагира точно в съответствие с действията на водача и поведението на автомобила, използвайки получената от сензори информация за ъгъла на завъртане на волана, скоростта на странично завъртане на автомобила, въртящия момент, спирачното усилие и скоростта на въртене на колелата. Системата S-AWC подобрява поведението на автомобила в завоите, стабилността при движение по права линия и при смяна на лентата, както и при условия на ниско сцепление с повърхността на пътя. Тя дава възможност да се използват три режима на шофиране, които се избират с помощта на превключвател в централната конзола: при нормални условия, системата 4WD използва режима AUTO, режимът SNOW е подходящ за заснежен или хлъзгав път, а режимът GRAVEL осигурява максимално 4WD задвижване за труден терен, лоши пътища или при затъване в кал или сняг.

Mitsubishi Motors разработи изцяло нов 4 цилиндров 1.5-литров бензинов двигател с турбокомпресия и система за директно впръскване на горивото. Моменталната реакция на педала на газта се осъществява благодарение на интегралната конструкция на изпускателния колектор и цилиндровата глава, системата MIVEC за безстепенно регулиране на фазите на газоразпределение (както за всмукателните, така и за изпускателните клапани) и компактния турбокомпресор с регулиране на налягането. С усъвършенствания 2.2-литров дизелов двигател, на базата на съществуващия двигател 4N14 на MMC, при Eclipse Cross е постигнато значително намаляване на триенето между движещите се части и е подобрено времето на реакция на системата за впръскване на горивото. По този начин е намален разходът на гориво, понижени са нивата на вредните емисии и на механичния шум и е повишена генерираната мощност. Предлаганата в комбинация с 1.5-литров бензинов двигател CVT автоматична трансмисия може да се използва в спортен режим с ръчно превключване на предавките. 8-те степени на спортния режим покриват широк диапазон от предавателни числа и помагат да се използва оптимално потенциалът на двигателя. 2.2-литровият дизелов двигател също се предлага с нова 8-степенна автоматична трансмисия, която се характеризира с близки предавателни числа в широк диапазон на оборотите и с която се подобряват поведението, ефективността и прецизността на управлението на автомобила.

Mitsubishi Eclipse Cross се очаква на българския пазар от януари 2018 г. Но ако това, което научи за него досега, не ти е достатъчно, можеш да се регистрираш във формата по-долу, за да получаваш първи ексклузивна информация за този революционен SUV.

Mitsubishi motors global showroom