Този уебсайт ползва “cookies”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го се съгласявате с получаването на “cookies”
5 години гаранция

Запитване за оферта / Test Drive

Благодарим ви за интереса към моделната гама на Mitsubishi Motors! Моля, попълнете полетата по-долу, за да ви изпратим оферта или да организираме тест драйв с вашия дилър на Mitsubishi.

Mitsubishi Eclipse Cross – стилен дизайн, японско майсторство и интелигентни системи

Eclipse Cross е изцяло новото SUV-купе на Mitsubishi Motors Corporation. То застава редом до ASX и Outlander, но повежда компанията в една съвсем нова посока, базирайки се на пет основни продуктови стълба – дизайн, японско майстoрство, динамика при шофиране, интелигентно създадена компактна конструкция и иновативна функционалност.

Стилът и динамиката в дизайна на автомобила се забелязват от изключително динамичните контури, наподобяващи атлет в стартова позиция на пистата. Впечатлението за мощ се подсилва и от “Dynamic Shield” идентичността на предницата, при която фаровете за мъгла и мигачите са разположени по-ниско в ефектни корпуси, докато светодиодните фарове и дневните светлини сега са разположени по-високо. Лентата по цялата ширина на автомобила, обхващаща светодиодните стоп светлини и високата стоп светлина в позиция, от която да се виждат по-добре от останалите участници в пътното движение, пък внушава усещане за сигурност и стабилност на автомобила.

Непогрешимото японско майсторство е най-добре изразено в екстериора - изцяло новото лаково покритие в наситено червено, създадено специално за Eclipse Cross се състои от шест слоя, като червеният е нанесен над няколко други, вкл. слой сребрист металик и прозрачен, а над него е нанесен последният прозрачен слой. Този доста прецизен иновативен процес включва три етапа на изпичане, като специално разработени програми гарантират постигането на равномерна дебелина и високото качество на цялото покритие. Интериорът не отстъпва по нищо - арматурното табло и панелите на вратите, както и други големи зони в автомобила са покрити с мека релефна материя, наподобяваща кожа. Усещането при допир е в силен контраст с декоративните елементи в сребристо, като в същото време тапицерията от естествена кожа (предлагана за определени пазари и модели) е с ефектни оранжеви шевове.

Новата архитектура на арматурното табло, при която компонентите са подредени спрямо хоризонтална ос, с разделяне на информационните функции (над оста) и на оперативните функции (под оста) допринася освен за визуалното разширяване на интериора, и за по-добрата видимост на водача напред. Високата централна конзола подсилва динамичната визия и загатва за възможностите на Eclipse Cross, създавайки за водача среда, наподобяваща кокпит.

Разширявайки гамата от възможности за свързване, които съвременните мобилни устройства предоставят, в Eclipse Cross са приложени различни смарт технологични решения (предлагани за определени пазари и модели) – първият автомобил на MMC с такова оборудване. Широката централна конзола е оборудвана с тъчпад контролер на Mitsubishi Motors, който позволява изключително интуитивно управление на аудио системата, както и на Apple CarPlay и Smartphone Link Display Audio. Цветният Head Up дисплей е истинска иновация в този клас автомобили. Той извежда в зрителното поле на шофьора информацията, необходима за управление, и е калибриран така, че да се намали до минимум разликата между неговата фокусна точка и тази в зрителното поле на шофьора, с цел да се ограничи отклонението на погледа и да се улесни бързото и безопасно прочитане на информацията.

Интегрирана система за контрол на динамиката на автомобила S-AWC: Накратко, разработената от Mitsubishi Motors система S-AWC представлява технология, която има за цел да контролира задвижващата сила и спирачното усилие на всяко от четирите колела, в частност чрез регулиране на разпределението на въртящия момент между левите и десните колела. Като основен елемент на тази концепция, системата 4WD осигурява пренос на оптимален въртящ момент към задните колела според подадената газ, скоростта на автомобила и условията на шофиране. Освен това, към 4WD на системата S-AWC на Eclipse Cross е добавена и система AYC (Active Yaw Control), която се активира чрез задействане на спирачките. На базата на това оборудване, S-AWC реагира точно в съответствие с действията на водача и поведението на автомобила, използвайки получената от сензори информация за ъгъла на завъртане на волана, скоростта на странично завъртане на автомобила, въртящия момент, спирачното усилие и скоростта на въртене на колелата. Системата S-AWC подобрява поведението на автомобила в завоите, стабилността при движение по права линия и при смяна на лентата, както и при условия на ниско сцепление с повърхността на пътя. Тя дава възможност да се използват три режима на шофиране, които се избират с помощта на превключвател в централната конзола: при нормални условия, системата 4WD използва режима AUTO, режимът SNOW е подходящ за заснежен или хлъзгав път, а режимът GRAVEL осигурява максимално 4WD задвижване за труден терен, лоши пътища или при затъване в кал или сняг.

Mitsubishi Motors разработи изцяло нов 4 цилиндров 1.5-литров бензинов двигател с турбокомпресия и система за директно впръскване на горивото. Моменталната реакция на педала на газта се осъществява благодарение на интегралната конструкция на изпускателния колектор и цилиндровата глава, системата MIVEC за безстепенно регулиране на фазите на газоразпределение (както за всмукателните, така и за изпускателните клапани) и компактния турбокомпресор с регулиране на налягането. С усъвършенствания 2.2-литров дизелов двигател, на базата на съществуващия двигател 4N14 на MMC, при Eclipse Cross е постигнато значително намаляване на триенето между движещите се части и е подобрено времето на реакция на системата за впръскване на горивото. По този начин е намален разходът на гориво, понижени са нивата на вредните емисии и на механичния шум и е повишена генерираната мощност. Предлаганата в комбинация с 1.5-литров бензинов двигател CVT автоматична трансмисия може да се използва в спортен режим с ръчно превключване на предавките. 8-те степени на спортния режим покриват широк диапазон от предавателни числа и помагат да се използва оптимално потенциалът на двигателя. 2.2-литровият дизелов двигател също се предлага с нова 8-степенна автоматична трансмисия, която се характеризира с близки предавателни числа в широк диапазон на оборотите и с която се подобряват поведението, ефективността и прецизността на управлението на автомобила.

Mitsubishi Eclipse Cross се очаква на българския пазар от януари 2018 г. Но ако това, което научи за него досега, не ти е достатъчно, можеш да се регистрираш във формата по-долу, за да получаваш първи ексклузивна информация за този революционен SUV.

Моля, попълнете формата по-долу. Полетата със звездичка са задължителни *

Име *
Фамилия *
Телефон
E-mail *
Най-близкият до Вас дилър е в: *
Mitsubishi motors global showroom