Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Значим момент за Mitsubishi Motors в Европа - Милионният автомобил Mitsubishi в завода НедКар -

Начало » Актуално » Значим момент за Mitsubishi Motors в Европа - Милионният автомобил Mitsubishi в завода НедКар -

06.07.2009 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Mitsubishi Colt e милионния автомобил Mitsubishi, произведен от холандският завод „НедКар”, филиал на Mistubishi Motors. Този значим момент в историята му се случва само година, след честването на 40-тата годишнина от построяването на завода.

Автомобилът ще бъде предаден днес на управата на град Ситард-Гелен, към чиято община принадлежи „НедКар”. На неформалната церемония ще присъстват г-н Сирар Кокс, кмет на града, членовете на градския съвет - г-н Пиетер Мекелс, г-н Руд Гуид и г-жа Ингрид Уидершовен, както и г-н Гениширо Нишина, президент и изпълнителен директор на  Mitsubishi Motors Europe B.V.Сред присъстващите ще бъдат разбира се и Тетсуро Мики, изпълнителен директор на „НедКар” и Джуст Говарц, президент на „НедКар”.

„НедКар”
Заводът „НедКар” се намира в холандската провинция Лимбург, близо до Маастрих – на основен европейски кръстопът между Германия и Белгия. Това е единственият автомобилен завод в Холандия и е основен двигател на икономиката, както на Лимбург, така и на близките провинции в Германия и Белгия, благодарение на директните и индиректни работни места, които предлага.

Основан е на 27 Юни 1968 от Юлиана, кралица на Холандия, за да посрещне растящите нужди на холандския автомобилен строител Даф. В последствие на 30 Март 2001 г., той се превръща в 100%-тен филиал на Mitsubishi Motors.

От основаването на завода са констриурани над 4,5 милиона автомобили, включително Daf, Volvo, Smart и Mitsubishi. Производството на автомобили с марката Mitsubishi Motors започва през 1995 г. Първият модел е Carisma (391 345 броя), последван от Space Star през 1998 г. (268 089 броя) и Colt през 2004 г. (294 208 броя), От 2008 година там се произвеждат моделите Outlander и новия Colt.

Заводът заема площ от 927 000 кв.м., от които 322 000 кв.м. закрита площ. В него се използва  силно автоматизиран процес на производство (над 600 индустриални робота), „НедКар” разполага със завиден брой постижения при качеството, доставките и оптимизацията на разходи, които през годините го поставят на значимо място в света на Mitsubishi.

През изминалите 40 буйни години на развитие, заводът съумява умело да съчетае различни култури и опит, и показва завидна гъвкавост - постижения, с които малко европейски автомобилни заводи могат да се гордеят.

Постиженията на Colt в България
Mitsubishi Colt е единствения модел от гамата на Mitsubishi в България, който при спадащ пазар от 50% (до края на м.май 2009 г.), увеличава нивата на продажбите си спрямо миналата година.

„Горди сме, че въпреки спадът от 44% в сегмента на Colt, постигнахме увеличение на  продажбите с 14%  през първите 5 месеца на 2009 г. спрямо същия период миналата година. Така Новият Colt продължи успехите на своя предшественик.” - коментира Виктор Мезан, Ръководител продажби в Балкан Стар Мотърс, генерален дистрибутор на марката у нас.

***

Mitsubishi Colt:Последното поколение на модела Colt се предлага от началото на годината в дилърската мрежа на Балкан Стар Мотърс, като цените на автомобила започват от 19 990 лева с ДДС за версията с 3 врати, 1.1 бензинов двигател и 75 к.с. Mускулестите контури на предните калници и допълващите нови фарове със “самурайски” вид са вдъхновени от новия Lancer и подсилват присъствието на този автомобил на пътя. Усъвършенствано оборудване на модела включва нови функции като: система за поддържане на постоянна скорост (Cruise Control), система за аварийна сигнализация при спиране, режим на осветление “Завръщане у дома”, вход за външни устройства в аудио системата и индикатор за избрана предавка. Автомобилът е предназначен да реализира глобалната цел на Mitsubishi по отношение на обема на продажбите в Европа, особено в момент на свиващ се пазар. Моделът е основен елемент във фирмената стратегия за CO2 емисиите, като предлага двигатели с малък обем (1.1, 1.3 и 1.5).

Балкан Стaр Мотърс: Балкан Стар Мотърс ЕООД е генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България и е част от автомобилната група на Вили Бетц, заедно с компаниите Балкан Стар Аутомотив ЕООД, Балкан Стар Ремаркетинг ЕООД, Ауто Франс 3000 ЕООД. Представителството на Mitsubishi Motors Corporation се поема от Балкан Стар през юни 2002 година. Мрежата за продажба на дребно на компанията разполага с 3 собствени клона в страната: в София, Пловдив и Варна, и договорни партньори в Бургас, Сливен, Русе, Стара Загора и Севлиево.

Mitsubishi motors global showroom