Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Военен хеликоптер МИ-8 достави нов Colt и Lancer Sportback на късметлиите в играта на Mitsubishi за България

Начало » Актуално » Военен хеликоптер МИ-8 достави нов Colt и Lancer Sportback на късметлиите в играта на Mitsubishi за България

02.12.2008 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

29 ноември, София, България
Военен хеликоптер МИ-8 прелетя над България с оргомен контейнер, в който беше превозен новият Mitsubishi Lancer Sportback. Тежкотоварният хеликоптер получи разрешение за кацане на летище Лесново край София, където разтовари голямата награда в он-лайн играта на Mitsubishi “На вашия знак”. По-малък, дистанционно управляван хеликоптер, предаде лично ключовете на спечелилия другата награда – Новия Mitsubishi Colt. 

Зрелищното събитие е част от общоевропейската премиера на двата нови модела на Mitsubishi. Производителят покани жителите на 19 страни на стария континет да участват в он-лайн играта на Mitsubishi, като им обеща да достави наградите на късметлийте с хеликоптер на посоченото от тях място. «Много се гордеем от факта, че  през целия период на играта България се движеше сред първите три страни по брой участници, а е сред най-малките държави като население.», коментира Виктор Мезан, ръководител продажби в Балкан Стар Моторс. «Мисля, че българинът обича «късметът да му падне от небето» и тъкмо нестандартният формат на играта го провокира да участва. Зарадва ме фактът, че много българи се осмелиха да се състезават с творческите си проекти и доказаха, че са изключително талантливи», допълни г-н Мезан.

Близо 10 000 българи се събудиха в последната събота на ноември с надеждата за нов Mitsubishi Colt. Всички те бяха маркирали в сайта на играта, къде желаят да им бъде доставен компактният автомобил и очакваха резултата от томболата. Името на Жени Нешева - Манукян беше изтеглено в присъствието на нотариус на 27 ноември. Жени разбра добрата новина, когато “мини хеликоптерът” й поднесе ключовете от автомобила на 29 ноември на летище Лесново.

Феновете на Lancer Sportback трябваше да покажат спортен дух и да се включат в състезание на творчески идеи. Задачата им бе е да изобразят по нестандартен начин логото на Мitsubishi, да направят снимка или видео клипче на своя проект и да го качат на www.onyourmark.bg. Журито оцени като най-оригинално представянето на Деан Тодоров, който участва със снимка на своята интерпретация на логото - изключително симетрични три диамата, направени от бали сено. Напълно заслужено спортният хечбек на Mitsubishi стана негов веднага, ведната след като автомобилът беше свален от хеликоптера.

„Оценяването на творчески предложения се оказа изключително вълнуващо и доста сложно, защото това е емоционален избор” кометира председателят на журито Божана Иванова бранд мениджър в Балкан Стар Мотърс.  „Имаше много силни проекти, но водещото при оценяването беше да дадем предимство на онези, които са отделили време да помислят творчески над задачата. Компютърно изобразените знаци  бяха оценявани с по-малко точки. В тях също е вложено творчество, но те не са реални знаци, което беше едно от изискванията.  Търсехме оригиналноста, както и доказателство за това, че участникът е вложил желание и усилия.”, допълни г-жа Иванова.

Представители на журито са Александър Иванов – фотографът, който нашумя със своя проект „Земята от високо”, Момчил Манчев - спортен журналист, Станислава Ивкова - творчески директор РА Крес и Божана Иванова, бранд мениджър Mitsubishi Motors в Балкан Стар Мотърс.

Зад кулисите:
В България нямаше наличен хеликоптер, който може да носи товар с такова тегло. Наложи се организаторите да го наемат специално за събитието от Украйна.
Подобно пренасяне на автомобил в контейнер крие огромен риск и една от най-трудните задачи бе укрепването на автомобила в контейнера.
Оказа се, че такъв хеликоптер не може да каца на произволни места. Нужни бяха редица разрешения за летене с товар, за кацане с товар и т.н.
Това наложи всички участници да бъдат поканени на авиобаза Лесново. Сложната организация ескалира и с отказа за летене над гр. София след земетръсните трусове предишната седмица.

Информация за Новия Mitsubishi Colt и Новия Lancer Sportback
Новият Mitsubishi Colt е с модерен нов дизайн, където впечатление прави характерната радиаторна решетка в стил ”изтребител”, позната от моделите Lancer. Новият Colt печели с отлично качество, гъвкаво товарно пространство, функции, осигуряващи комфорт и динамично поведение. Последното поколение на модела съответства в по-голяма степен на спечелените пазарни позиции на марката с новите спортни модели Ralliart с 3 и 5 врати, в които 1.5 турбо двигател развива мощност от 150 к.с. Отвъд Ralliart новият Colt се предлага с гама от три бензинови двигатели с малък обем (1.1, 1.3 и 1.5). През пролетта на 2009 на пазара се въвеждат и модификациите Clear Tec, оборудвани с така наречения “пакет за ниски емисии на CO2”. Те ще се ползват и от технологията за “автоматично спиране и потегляне” (AS&G), благодарение на която емисиите на CO2 се намаляват с до 10% в различните модификации.
Новият Lancer Sportback разполага с два двигателя - 1.8 литров бензинов с мощност от 143 к.с и 2.0 литров дизел, който е задвижван от 140 к.с. За спортните възможности на нетрадиционния хечбек говори характерния спойлер на петата врата, който присъства стандартно във всички нива на оборудване. Впечатлява високото ниво на пасивна и активна безопасност във всички модификации на модела, за което не се доплаща – ABS, EBD (електронна система за разпределение на спирачното усилие), активен контрол на сцеплението и стабилността на автомобила. Tова, което отличава Lancer Sportback e алтернативният спортен дизайн и спортно поведение на пътя – нетрадиционно решение за хечбек. Цената на Lancer Sportback стартира от 34 990 лв с ДДС.

За допълнителна информация:
Мила Цанева на mila.tzaneva@balkanstar.com / 02 919 86 01
Емел Моллова на e.mollova@prpoint.bg  / 02 943 87 04

Mitsubishi motors global showroom