Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Следващо поколение Colt

Начало » Актуално » Следващо поколение Colt

02.10.2008 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

- Младо попълнение! -

02 октомври 2008 Париж  Следвайки стъпките на изцяло новото семейство Lancer, следващото поколение на Colt, показан за първи път вчера на автомобилното изложение в Париж, потвърждава стратегическата експанзия на Mitsubishi Motors Europe в пазара на леки автомобили с пълна гама качествени продукти с впечатляващ дизайн и с характерна радиаторна решетка в стил ”изтребител”.

В зависимост от конкретния пазар, следващото поколение на Colt (с изключение на вариантите Clear Tec*) ще започнат да се предлагат в Европа от м. октомври/ноември 2008 г.

Както и в предишните случаи, всички автомобили ще бъдат произведени в завода NedCar на Mitsubishi Motors в Борн (Холандия), като се предвижда производственият процес да започне този месец.

Еволюция
Докато новият Lancer продължава от позициите, които заеха последните модели на Carisma / Lancer / Galant преди няколко години в C/D-сегментите, следващото поколение на Colt е пряк наследник на автомобила, благодарение на който Mitsubishi постигна успех в B-сегмента в средата на 2004 г.

С произведени по-късно 267,000 автомобила** и с 80% завоювани нови клиенти, Mitsubishi Motors желае да капитализира този успех и да го продължи с един следващ – и същевременно отличаващ се – продукт ***:

  • съответстващ в по-голяма степен на това, което отличава тази търговска марка (модерен нов дизайн, характерна радиаторна решетка в стил ” изтребител”)
  • съответстващ в по-голяма степен на спечелените пазарни позиции (нови спортни модели Ralliart с 3 и 5 врати)
  • съответстващ в по-голяма степен на последните тенденции на пазара (предстояща поява на варианти 1.1 и 1.3 Clear Tec)
  • по-последователен (вече с по-малко разлики между вариантите с 3 и 5 врати)
  • по-зрял (отличително качество, гъвкави товарни решения, функции, осигуряващи комфорт, NVH, динамично управление)

Този път най-младият член на семейството на леките автомобили на Mitsubishi е по-комфортен от всякога. Новият Colt е готов да се бори в най-конкурентния сектор на европейския пазар, в който предлаганите нови/обновени модели се стремят към място в стабилния и ограничен обем на продажби – малко над 4,000,000 автомобила годишно.

Моделът изпълнява съществена роля за постигане на общата цел на Mitsubishi по отношение на обема на продажбите в Европа, особено в момент, в който пазарът се свива. Новият Colt също така е основен елемент във фирмената стратегия за CO2 емисии, като комбинира сравнително високо ниво на продажбите (± 65,000 автомобила Colt в сравнение с общи продажби на Mitsubishi в размер на ± 250,000 автомобила годишно) + двигатели с малък обем (1.1, 1.3 и 1.5) + предстояща поява на варианти Clear Tec*.

Вариантите Clear Tec*, оборудвани с така наречения “пакет за ниски емисии на CO2”  на Colt, ще се ползва и от технологията за “автоматично спиране и потегляне” (AS&G), благодарение на която емисиите на CO2 се намаляват с до 10% (според варианта/двигателя – данните подлежат на крайна проверка). Специалният вариант ”Flex Fuel” (FFV)* също ще представлява част от програмата Clear Tec за Colt. В това отношение Clear Tec* вариантите на Colt ще представляват нискоемисионни спътници на Euro 5 Diesel Lancer от C/D-сегмента, оборудван с изцяло новия собствен двигател на MMC, който също следва да се появи на пазара през следващата пролет.
Формата следва съдържанието…

Като най-млад член на семейство с богати спортни традиции, следващото поколение на Colt се доближава още повече до своя модерен събрат Lancer, предлагайки за първи път екстериорен дизайн, основно обновен от Mitsubishi Design Europe – студиото, което създаде спечелилия популярност Colt от предишното поколение.

Заменяйки наподобяващите MPV високи форми на своя предшественик с по-нисък и по-широк силует, този модел създава силно първо впечатление с използването на радиаторна решетка, проектирана изцяло в стил ” изтребител”, която се набива на очи, заедно с новите панели на купето пред предните странични колони.

Независимо от това, преминаването към тази смела – но логично последователна – нова визуална идентичност е изключително фино съчетана с новата концепция на цялостния дизайн на Colt. Същото важи и за мускулестите контури на предните калници и допълващите нови фарове със “самурайски” вид, всички те вдъхновени от новия Lancer и подсилващи присъствието на този автомобил на пътя.

Профилът на автомобила се характеризира с удължена линия на прозорците, благодарение на черното покритие върху третата и четвъртата странична колона (четвърта странична колона само при купе с 5 врати).

Не на последно място, новият дизайн на задната част на варианта с 5 врати (оформени по контура и по-тънки задни светлини, по-ниско разположени задни комбинирани светлини, нова декорация на задната повдигаща се врата, броня с по-усъвършенствана форма) подсилва специфичния външен вид на автомобила и допринася значителното за визуалния ефект на снижаване и разширяване на формите на автомобила. Промените в задната част на специфичното купе с 3 врати са предимно в новата броня и новите корпуси на фаровете (с тъмно покритие).

 

Новият дизайн на екстериора се допълва от нови джанти, включително джанти с 5-двойнолъчев дизайн и с тъмно покритие за двата варианта на Ralliart, напомнящи за тези на Lancer Ralliart 2009, както и за традиционните японски седани от 60-те и 70-те години, започвайки от Lancer 1600 GSR на Mitsubishi от 1973 г.

… а съдържанието подсилва формата

Доказателство за високите характеристики на леките автомобили на Mitsubishi е повишената динамика на моделите Colt и Lancer – от бързия 75 к.с. 3-цилиндров 1.1 Colt до култовия 295 к.с. 2.0 turbo Lancer Evolution.

В съответствие с традициите и постигнатите позиции на Mitsubishi, подкрепени чрез въвеждането на надпис “Ralliart” и  версията на Lancer (240 к.с. 2.0 turbo / с 4 или 5 врати), на пазара се появява нов Colt Ralliart (150 к.с. 1.5 turbo / с 3 или 5 врати).

В сравнение с предишния Colt CZT, окачването на Colt Ralliart е променено в осем различни точки за по-голяма динамика на управлението, включително по-малко накланяне на купето благодарение на по-дебелата предна стабилизираща щанга.

По отношение на характеристиките, Colt Ralliart също изпреварва предшественика си, като ускорява от 0 до 100 км/час за 7’4 секунди – с 0’6 секунди по-бързо. Максималната скорост** и разходът на гориво са непроменени.

В новата гама на Colt моделът Ralliart не само заменя предишния Colt CZT с 3 врати, но и разширява обхвата и позициите на спортния Colt с добавянето на нов вариант с 5 врати, който ще представлява 40% от обема на предлаганите автомобили Ralliart. Подобен в техническо отношение на Colt Ralliart с 3 врати, този вариант предлага повече удобство с допълнителните си 2 задни врати и по-прагматична гъвкавост на задните седалки, като в същото време окачването също е малко по-удобно за пътуващите.


Отвъд Ralliart

Също като своя предшественик, следващото поколение Colt предлага цяла гама двигатели.
   1.1 бензинов  1.3 бензинов *   1.5 бензинов
Работен обем  1,124 куб. см  1,332 куб. см   1,499 куб. см
Макс. мощност  75 к.с. @ 6,000 об./мин.  95 к.с. @ 6,000 об./мин.   109 к.с. @ 6,000 об./мин.
Макс. въртящ момент  100 Nm @ 4,000 об./мин.  125 Nm @ 4,000 об./мин.  145 Nm @ 4,000 об./мин.
Максимална скорост**  165 км/ч   180 км/ч  190 км/ч

  • 5 M/T или AllShiftÔ” автоматизирана механична скоростна кутия

** Ако не нарушава законите

  • По отношение на дизеловите двигатели, обаче, комбинацията от следните обстоятелства:
  • Техническа невъзможност да се усъвършенства предишния 1.5-литров двигател, за да отговаря на изискванията на Euro 5,
  • Доста малкият брой продадени автомобили Colt с дизелови двигатели след 2004 г. (само 13% от цялата гама),
  • Постоянно увеличаващата се цена на дизеловото гориво, елиминираща повечето от предимствата за клиента,

накара Mitsubishi Motors да се откаже изобщо от използването на дизелови агрегати в следващото поколение Colt.

Вместо това и в по-дългосрочна перспектива, Mitsubishi разработиха за Colt серия от решения с ниски емисии на CO2*. Предлагани под името Clear Tec, те ще се появят на пазара през пролетта на 2009 г., вкл. пакет с AS&G и варианти FFV.
Израстване

Следващото поколение Colt предлага по-добри условия и за дълги пътувания – както в градски задръствания, така и върху дълги магистрали, като промените са направени на базата на информация, събрана от клиентите през последните 4 години:

  • Конструкторите от Mitsubishi Motors са отделили много време и са вложили много енергия, за да постигнат по-ниски нива на NVH (шум, високочестотни и нискочестотни вибрации). Чрез прилагането на определени мерки, напр. допълнителна демпферираща плоскост и допълнителни и по-плътни шумопоглъщащи  материали, бе намалено значително нивото на шума, благодарение на което Colt изпревари своите конкуренти в това отношение (Обективни измервания потвърждават подобряване на параметрите с 5% пункта, прилагайки теста “Mitsubishi Motors Europe Articulation Index“).
  • Специалистите от Mitsubishi Design Europe по цветово оформление и тапициране също предлагат по-фина “Quadrat” текстура за черното покритие на арматурното табло, наред с по-висококачествени материали за седалките.
  • Интериорът предлага арматурно табло с нов дизайн и с много елементи, които са заимствани от автомобилите от семейството на Lancer (волан, цифров информационен дисплей, кехлибарено осветление на инструменталния блок .....), по-добре интегрирани компоненти (аудио системи, ...), докато цялостното младежко излъчване на предишния Colt, дължащ се на полупрозрачните светлосини елементи, е заглушено с комбинация от тъмни и сребристи декоративни елементи.
  • Новите разработки включват и усъвършенствано оборудване, включително нови функции, например: система за поддържане на постоянна скорост (Cruise Control), система за аварийна сигнализация при спиране, режим на осветление “Завръщане у дома”, вход за външни устройства в аудио системата и индикатор за избрана предавка.
  • На последно място, в отговор на изискванията на Lancer Sportback (“много стил + повече гъвкавост”), следващото поколение Colt използва още по-ефективно огромното вътрешно пространство. Използвани са нови системи с цел повишаване на гъвкавостта, например изцяло равен под (сега и без да се демонтират задните седалки – предимство, което клиентите подценяват) и регулируема височина на пода на товарния отсек, в резултат на което се увеличава товарният обем (от 854 литра при предишния Colt на 1,032 литра в новия модел).

***

  • Clear Tec варианти: през пролетта на 2009 г. / повече подробности на по-късен етап. Предлаганите продукти зависят от моделите и пазарите.
  • Данни към м. юли 2008 г. – без Русия и Украйна.
  • Процент на частите, заимствани от предишния модел на Colt (база: с 5 врати, 1.3-литров двигател, 5-степенна механична трансмисия, ляв волан): 35.1%

За повече информация: Мила Цанева, mila.tzaneva@balkanstar.com или на:
http://www.mitsubishi-motors.bg/

Mitsubishi motors global showroom