Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Съвместен проект за електрически задвижван автомобил на PSA Peugeot Citroën и Mitsubishi Motors Corporation

Начало » Актуално » Съвместен проект за електрически задвижван автомобил на PSA Peugeot Citroën и Mitsubishi Motors Corporation

17.06.2008 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Съвместен проект за електрически задвижван автомобил на
PSA Peugeot Citroën и Mitsubishi Motors Corporation

PSA Peugeot Citroën и Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обявиха намерението си да стартират проект за разширено техническо сътрудничество в областта на електрическото задвижване. Проектът се отнася за разработването, производстото и налагането в употреба на електрически задвижван, малък градски автомобил.

С цел ускоряване на проектите за електрически автомобил и по-бързото въвеждане на продукта на пазара, компаниите стигнаха до съгласие, че обединяването на услилията им в разработването и производството ще донесе взаимна полза и на двете страни.

Новото споразумение ще затвърди сътрудничеството между двата производителя, които преди седмица положиха основите на фабрика в Калуга, Русия (на 180 км югозападно от Москва).

За PSA Peugeot Citroën, споразумението кореспондира с целите на плана Стратегия и Амбиция 2010-2015, който трябва да запaзи лидерството на групата в производството на екологични автомобили. Със задълбочените си познания в областта, PSA Peugeot Citroën е най-голямият световен производител на електрически автомобили към днешна дата с повече от 10 000 продадени автомобила. PSA Peugeot Citroën ще обогати проекта със своя експертен опит в областта на електрическото задвижване.

За MMC споразумението следва стратегията на компанията за лансирането на елекрически автомобил. MMC, която цели да се докаже като един от водещите производтели на елекреически автомобили, даде приоритет на развитието и налагането на пазара на новото поколение електрически автомобил i MiEV*. MMC ще предложи автомбила на японския пазар през 2009 и обмисля последващо въвеждане на продукта в Европа и САЩ.

В допълнение, MMC разви проекта Lithium Energy Japan, съвместна разработка на GS Yuasa и Mitsubishi Corporation с цел да осигури литиево-йонни батерии с голям капацитет и екплоатационни качества за i MiEV. Подготовката за масово производство на батериите върви гладко.

  • i MiEV: MitsubishiinnovativeElectricVehicle – иновативен електрически автомобил Mitsubishi.

За повече информация:
Mitsubishi Motors Corporation

www.mitsubishi-motors.com

PSA Peugeot Citroën

www.psa-peugeot-citroen.com

Mitsubishi motors global showroom