Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

PSA Peugeot Citroën и Mitsubishi Motors Corporation започват производство в общия си завод в Калуга(Русия)

Начало » Актуално » PSA Peugeot Citroën и Mitsubishi Motors Corporation започват производство в общия си завод в Калуга(Русия)

26.04.2010 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Такаши Нишиока, Председател на управителния съвет на Mitsubishi Motors Corporation и Филип Варин, Председател на управителния съвет на PSA Peugeot Citroën, официално започнаха производство на първите автомобили в общия си завод в Русия, „PCMA Rus”.

Съвместното предприятие, с 70%-во участие на PSA Peugeot Citroën и с 30%-во на Mitsubishi Motors Corporation, е разположено в гр.Калуга, на 180 км югозападно от Москва.

На церемонията присъстваха Дмитрий Медведев, президент на Руската Федерация, френския министър на промишленоста Кристиан Естроси и Анатолий Автамов, управител на област Калуга, както и хиляди други гости.

Съвместната инвестиция на стойност от 470 милиона евро, ще позволи на PSA Peugeot Citroën и Mitsubishi Motors Corporation да засилят икономическото си и промишлено  присъствие в Русия и ще им подсигури стабилна позиция при въстановяването на руския автомобилен пазар, чиито потенциал за растеж продължава да бъде висок.


Предприятието ще започне работа през април 2010 г. с производството на Peugeot 308, Citroën C4,  Citroën C-Crosser, както и с това на SUV моделите Peugeot 4007 и Mitsubishi Outlander. Моделите целят средните сегменти на руския пазар.

Заводът ще заработи с пълен капацитет през 2012 г., когато годишното производство ще достигне 125 000 бр., разпределено между 85 000 бр. средно-големи седани за Peugeot и Citroën и 40 000 бр. средно-големи SUV-та за Peugeot, Citroën и Mitsubishi.

„PCMA Rus” ще бъде изключително компактен завод, с оптимизирано работно пространство в само две сгради. С цел намаляване на вредното влияние върху околната среда, предприятието ще взаимства от компаниите майки най-добрите практики за спестяване на енергия, логистика с минимални CO2 емисии (транспорт с влак) и намаляване на отпадъчните материали (използване на бои на водна основа, устойчиви опаковки при транспорт).

В завода ще се назначат около 3 000 души, а около 2 600 от тях ще бъдат обучени в местния трейнинг център, създаден съвместно с Правителството на община Калуга.

За Филип Варин, „това откриване илюстрира амбициите на PSA Peugeot Citroën за дълготрайно присъствие в Русия, както и увереноста на компанията в потенциала на руския автомобилен пазар. Новият задов е стратегическо предимство за развитието ни в Русия. Освен това, той подкрепя амбицията на PSA Peugeot Citroën да бъде глобален играч”.

В отговор Такаши Нишиока коментира, че „Русия ще продължи да бъде стратегически значим пазар за Mitsubishi Motors през идните години. Надяваме се, че това нова начинание ще е само част от нашите усилия да разширим присъствието си на руския пазар в средносрочен и дългосрочен план. И не на последно място се надяваме, че ще допринесем за развитието на автомобилната промишленост в Русия.”

Локация  Калуга, Русия

Локация  180 km Югозападно от Москва

Управление Дидиер Алетон, Управляващ Директор
Масаюки Имада, Заместник Управляващ Директор

Площ  Около  1450 декара

Тип предприятие  Автомобилостроене

Производствен капацитет  125,000 автомобили на година (на 3 работни смени)

Произведени автомобили  Средно-големи седани за Peugeot and Citroen
Средно-големи SUV-та за Mitsubishi, Peugeot and Citroën

Първоначална инвестиция  €470 милиона

Старт на производството  2010

Брой на персонала  около 3,000 служителя

***

Балкан Стaр Мотърс: Балкан Стар Мотърс ЕООД е генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България и е част от автомобилната група Балкан Стар, заедно с компаниите Балкан Стар Аутомотив ЕООД, Балкан Стар Ремаркетинг ЕООД, Ауто Франс 3000 ЕООД. Представителството на Mitsubishi Motors Corporation се поема от Балкан Стар през юни 2002 година. Мрежата за продажба на дребно на компанията разполага с 3 собствени клона в страната: в София (2 центъра за продажба), Пловдив и Варна, и договорни партньори в Бургас, Сливен, Русе, Стара Загора и Севлиево.

Mitsubishi motors global showroom