Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Мицубиши си партнира с щата Орегон и „Портланд Дженерал Електрик” за тестване на електрическия i MiEV

Начало » Актуално » Мицубиши си партнира с щата Орегон и „Портланд Дженерал Електрик” за тестване на електрическия i MiEV

10.04.2009 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Филиалът на Mitsubishi Motors Corporation (MMC), Mitsubishi Motors North America (MMNA), подписа Меморандум за Разбирателство (МзР) с щата Орeгон и Декларация за намерия с електроцентралата „Портланд Дженерал Електрик” за тестване на нулевите емисии на електрическия автомобил i MiEV*

„Орeгон приветства партньорството с Мицубиши във време, когато преминаваме към ново поколение на автомобилни технологии. Заедно, ние можем да изградим последователна и устойчива инфраструктура, за да могат потребителите плавно да преминат към електическите автомобили,” коментира областния управител Тед Кулонгоски.” Това партньорство показва, че държавната управа може в действителност да работи за едно по-зелено бъдеще – това е полза, както за икономиката, така и за околната среда.”

„В момента разраборваме модел за инфраструктура със станции за зареждане в нашата територия на обслужване, за да подкрепим развитието на пазара на електрически задвижвани автомобили в Орeгон,” сподели Джим Пиро, президент и изпълнителен директор на „Портланд Дженерал Електрик”.

„Нашите клиенти са първи сред жителите на страната по закупуване на екологична енергия, така че безспорно са ангажирани с опазването на околната среда. Очакваме Орeгон да бъде един от най-големите пазари за следващото поколение електрически автомобили. С нетърпение очакваме да си партнираме с Мицубиши и щата Орeгон за този значим проект.”

Обявен през Октомври 2006 г., моделът i MiEV представлява апогея на зелените технологии на Мицубиши Мотърс. В момента i MiEV се тества с промоционална цел в Япония, Нова Зеландия, Австралия, САЩ (Калифорния) и в Европа, като ще бъде официално лансиран в Япония през лятото на 2009 г.

  • 1 MiEV /Mitsubishi innovative Electric Vehicle/ – Иновативен Електрически автомобил на Мицубиши

Повече информация за Mitsubishi Motors i-MiEV:
http://www.mitsubishi-motors.com/special/ev/index.html

Mitsubishi motors global showroom