Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Мицубиши Мотърс представя последните си модели на автомобилното шоу Женева 2006

Начало » Актуално » Мицубиши Мотърс представя последните си модели на автомобилното шоу Женева 2006

22.02.2006 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Корпорацията Мицубиши Мотърс организира световната премиера на последните си модели на 76-тото женевско световно автомобилно изложение – това са компактният еднообемен модел - концепцията MITSUBISHI Concept-EZ MIEV, и новият Colt CZC купе-кабриолет. MITSUBISHI Concept-EZ MIEV използва четири вградени в колелата електро-мотори и литиево-йонна акумулаторна система, задвижваща четирите колела. Корпорация Мицубиши Мотърс e разработила новия Colt CZC купе-кабриолет в сътрудничество с Pininfarina S.p.A., Италия. Автомобилното изложение Женева 2006 се провежда от 28 февруари до 12 март 2006 г. в комплекса за изложби и конференции „Palexpo” и ще бъде отворен за широката публика от 2 март.

MITSUBISHI Concept-EZ MIEV излага най-новата концепция MIEV на корпорацията Мицубиши Мотърс за електрически автомибили от следващо поколение, които използват като основна своя технология четири вградени в колелата електро-мотори и високо-капацитетна литиево-йонна акумулаторна система. Концептуалният автомобил използва четири 20 kW външнороторни електромотори на всяко от колелата, с което се генерира максимална мощност от 80 kW (110 конски сили). Площта на купето е оптимизирана от MIEV дизайна, при който липсва централната конзола на пода поради централизираната трансмисия и подът на автомобила е равен - MITSUBISHI Concept-EZ MIEV предлага просторен интериор, с височина, характерна за голям еднообемен модел, т.е. по-висок и просторен, отколкото предполага относително ниската цялостна височина на автомобила (1,750 мм).

Новият Colt CZC е наследник на основната концепция и стил на модела Colt купе-кабриолет, показан от Мицубиши Мотърс на изложението Женева 2005. Предлагайки достатъчно място за прибиране на 2+2 сгъваемия твърд покрив, този модел на купе-кабриолет се вписва в европейската серия на Colt, включваща моделите Colt хеч-бек с 5 врати, Colt CZ3 хеч-бек с 3 врати и Colt CZТ хеч-бек.

Новият Colt CZC произхожда от серията на европейските модели Colt, построени в заводите NedCar на Мицубиши Мотърс в Холандия, но ще се произвежда от Pininfarina, Италия, от март тази година.

Новите модели на Мицубиши - MITSUBISHI Concept-EZ MIEV и Colt CZC ще бъдат показани на автоизложението в Женева в компанията на още 15 модела, включително и на новият пикап L200 (сглобяван в Тайланд; името му на тайландския пазар е „Triton”), който ще влезе в продажба през пролетта на 2006 год.

Mitsubishi motors global showroom