Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi подписа Меморандум за Разбирателство с Княжество Монако за тестване на електрическия автомобил i MiEV*

Начало » Актуално » Mitsubishi подписа Меморандум за Разбирателство с Княжество Монако за тестване на електрическия автомобил i MiEV*

27.03.2009 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Mitsubishi подписа Меморандум за Разбирателство
с Княжество Монако за тестване на електрическия автомобил i MiEV*

След успешно тестване през декември 2008 г., Княжество Монако, Мицубиши Мотърс Корпорейшън, Мицубиши Мотърс Европа B.V. и МК Аутомобайл (Европа) N.V. – филиал на Мицубиши Корпорейшън – подписаха Меморандум за Разбирателство (МзР) с Княжество Монако за реално тестване на нулевите емисии на електрическия автомобил i MiEV от група компании.

Участниците в този Меморандум за Разбирателство имат за цел да демонстрират общите си интереси за изучаване на електрическите автомобили в подкрепа на дългосрочната мобилност:

  • Монако се стреми да осигури използването на електически автомобили с възможно най-ниските нива на CO2 емисии на корпоративно ниво, да ги използва в обществения транспорт, както и да се превърне в световен инициатор на въвеждането на електическия транспорт
  • Мицубиши Мотърс е пионер в разработването на електически автомобили и счита, че сътрудничеството с Монако би открило нови възможности като тестови пазар за i MiEV.

В резултат на това, в края на календарната 2009 г. организации в сферата на услигите в Монако ще бъдат снабдени с автомобили i MiEV, включително и централната поща, телекомуникационната компания, фирми свързани с обществените паркинги и веригата хотели и казина Monte Carlo SBM.

Целта на съгласуваната промоциоална дейност е да се наблюдава използването на автомобилите за „ежедневни нужди” в реална европейска среда, да се осъвършенстват техническите им характеристики, както и да се проучи потенциала на пазара в Монако за екслоатиране на i MiEV модификацията с ляв волан.

Връхната точка на програмата за тестване през декември беше пробното шофиране на самия Принц на Монако Алберт II. Сериозно ангажиран и посветен в борбата за съхраняване на околната среда, Негово Кралско Височество коментира: „Това е бъдещето и аз съм щастлив, че вашата компания е съсредоточена в тази посока. Автомобилът, който днес шофирах е готов за практическа употреба в градска среда, показва добра динамика и  характеристиките й отговарят на нашите нужди. Бих искал да видя този автомобил с нулеви емисии скоро в Монако.”

В момента i MiEV се тества с промоционална цел в Япония, Нова Зеландия, САЩ и в Европа, като ще бъде официално лансиран в Япония през лятото на 2009 г. Паралелно с европейското лансиране на модела, планирано за фискалната 2010 г. (вариант с ляв волан), Мицубиши Мотърс проучва и възможности за други пазари, включително и САЩ.

***

За допълнителна информация:
* http://www.mitsubishi-motors.com/special/ev/index.html
** http://www.fpa2.mc
Божана Иванова, bozhana.ivanova@balkanstar.com

Mitsubishi motors global showroom