Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi i MiEV

Начало » Актуално » Mitsubishi i MiEV

19.01.2009 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Начало на предпроизводствени изпитания на i MiEV концепцията в Европа

Първият практичен съвременен електрически автомобил, i MiEV* на Mitsubishi Motors, който скоро ще се предлага на пазара, става все по-реална възможност за европейските клиенти след като стартираха действителните паневропейските предварителни изпитания за концепцията му този месец.

След като през последните месеци се проведоха многократни неофициални представяния и пробни шофирания на автомобилите в предприятия за комунални услуги и електроснабдяване, органи на местната и регионалната администрация, компании с голям собствен транспортен парк, партньори в инфраструктурни проекти и подкрепящи организации в цяла Европа, изпробването на i MiEV* вече се извършва на местно ниво, след корпоративна сделка от 12 автомобила.

В рамките на съвместен проект на Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Motors Corporation и Mitsubishi Motors Europe, тези автомобили ще бъдат предоставени последователно на няколко дистрибутора на Mitsubishi в региона, за да се проучи по-добре потенциала на пазара по отношение на електрическите автомобили и в частност на i MiEV*, започвайки от Испания, Холандия и Великобритания. След това, в рамките на същата година, ще се продължи и с други европейски пазари.

i MiEV* представлява кулминационна точка в разработките на Mitsubishi Motors в областта на зелените технологии. Понастоящем се извършват изпитания и промоционни дейности в Япония, Нова Зеландия, САЩ и Европа, а от лятото на 2009 година i MiEV* ще се предлага на пазара в Япония. Ако резултатите от започналото предпроизводствено проучване в Европа са положителни, този автомобил ще се появи на европейските пазари след 2010 година.

  • MiEV означава: Mitsubishi innovative Electric Vehicle (иновационен електрически автомобил Mitsubishi)

Повече информация за Mitsubishi Motors i-MiEV:
http://www.mitsubishi-motors.com/special/ev/index.html

За повече информация: Мила Цанева, mila.tzaneva@balkanstar.com или на: http://www.mitsubishi-motors.bg

Mitsubishi motors global showroom