Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi i-MiEV получава поредния си приз в Япония - „Автомобилна технология на годината 2009”

Начало » Актуално » Mitsubishi i-MiEV получава поредния си приз в Япония - „Автомобилна технология на годината 2009”

02.11.2009 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

„Операционната система MiEV” интегрирана в управлението на електромобила от ново поколение Mitsubishi i-MiEV спечели титлата „Автомобилна технология на годината 2009” от организацията с идеална цел - Японска Зала на Славата.

“Операционната система MiEV” бе избрана за “Автомобилна Технология на Годината 2009” заради следните основни качества:

   1.
      Интегрирана технология за управление за електрически автомобил в масово производство
   2.3 начина за зареждане на литиево-йонната задвижваща батерия
   3.Разработка на компактен, лек и високо-ефективен двигател  

Като използва конструкцията на задната част на купето на бензиновия модел “i”, на който i-MiEV е  базиран, задвижващата батерия с висок капацитет е инсталирана под пода, а високо-продуктивния и ефективен двигател - под багажното пространство. С тази структура Mitsubishi i-MiEV не само разполага с капацитет за дълъг пробег на дневна база, но и запазва просторния интериор, базиран на автомобила „i”.

Внедряването на операционната система MiEV* води до висококачествено представяне и надежност - основните предимства на електромобила от ново поколение. В тази напредничевата интегрирана система за управление Mitsubishi Motors Corporation е вложила цялото си „ноу хау” богатство, натрупано през десетилетия проучвания и разработки в сферата на електромобилите. Mitsubishi i-MiEV спечели слава, основно заради своята природосъобразност, тъй като не отделя никакви вредни емисии, по време на шофиране**

Освен тази награда, през м.октомври Mitsubishi i-MiEV спечели и отличията “Електромобил на годината 2009” от „GREENFLEET AWARDS” на церемония в Лондон, спонсорирана от „EDF Energy”, както и приз за „най-напредничева технология”  от журито на Японска Кола на Годината (JCOTY**) по време на 41-вия Международен Автосалон в Токио.

  • Родовото наименование на интегрираната система за управление, разработена от Mitsubishi Motors за електромобили от ново поколение.

** CO2 емисиите, генерирани от електроцентралите не са включени.

i-MiEV: Mitsubishi innovative Electric Vehicle, базиран на модела "i"

Mitsubishi motors global showroom