Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Outlander PHEV: 5 години лидерство, а най-доброто предстои

Начало » Актуално » Mitsubishi Outlander PHEV: 5 години лидерство, а най-доброто предстои

29.10.2018 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

През този месец преди 5 години, на 21 октомври, 2013 г., Outlander PHEV на Mitsubishi Motors стартира продажби в Холандия.

Единствено по рода си предложение, …

Една година след световната му премиера на Автосалона в Париж през 2012 г., Mitsubishi Motors Corporation (MMC) настъпва в непознати територии с този автомобил – първият SUV с архитектура на електрическа кола, два електромотора и 4WD. Началото на надпреварата в класа на plug-in хибридите дори не е поставено по онова време, тъй като електрическите автомобили все още се класифицират само като градски превозни средства. За разлика от Outlander PHEV, никой модел дотогава не предлага повече от 800 км безпроблемен пробег и то за автомобил, който побира цялото семейство.

… което все още е забележително

5 години по-късно, пионерът се е превърнал в най-продавания plug-in хибрид на европейския пазар, независимо от сегмента, марката или вида, със 115,448 продажби (до 30 септември, 2018 г. – по данни на MME). Освен общо за Европа, успехът се отнася и до пазари с много силни местни играчи като Германия и Швеция.

… и единствено по рода си.

Дори и след 5 години еволюция, с предстоящото представяне на новия още по-усъвършенстван Outlander PHEV 2019, хибридът на Mitsubishi Motors е все още уникален. Новият WLTP стандарт за вредни емисии „елиминира“ доста от уж конкурентите му, докато той бележи резултати от 46 г/км, затвърждавайки силната си позиция на пазара.

Mitsubishi motors global showroom