Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors предоставя електромобили i-MiEVs на щата Калифорния за оценка и изпробване

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors предоставя електромобили i-MiEVs на щата Калифорния за оценка и изпробване

26.05.2010 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

„Mitsubishi Motors North America, Inc.”, (MMNA) обяви, че ще предостави два електрически автомобила i-MiEV с нулеви емисии на щата Калифорния за изпробване и оценка.

Тази стъпка е продиктувана от желанието, което изявиха кабинета на губернатора и от Департамента за общи публични услуги на щата да включат електромобили като i-MiEV в щатския автопарк.

По време на прес събитието на 24 Май, губернатора Арнолд Шварценегер се запозна с модела i-MiEV на Mitsubishi Motors. След това той обсъди с група журналисти технологията, използвана в електромобила и как тя би могла да помогне на щата Калифорния да се справи с предизвикателството да се осигури устойчив обществен транспорт.

Някои ключови за щата комисии търсят начин да придобият опит при използването на електрически транспорт с цел да могат по-добре да се справят с разработването на електрческа инфраструктура със станции за зареждане. Предоставените Mitsubishi i-MiEV ще бъдат на разположение на законодатели и представители на управата, за да могат да усетят разликата при шофиране и зареждане на електромобила.

Моделът i-MiEV бе пуснат на пазара в Япония през юли 2009 г. Този ефективено-разработен, задвижван чрез батерия компактен автомобил е проектиран за четирима пътника и може да бъде зареждан чрез обикновен контакт в домашни условия. Щатът Калифорния ще изпробва модела с десен волан, който е разработен за Япония.  Mitsubishi Motors представи електромобила на американския пазар през 2011 г.

Mitsubishi motors global showroom