Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors показва 16 модела по време на Тokyo Motor Show 09

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors показва 16 модела по време на Тokyo Motor Show 09

30.09.2009 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Mitsubishi Motors Corporation показва общо 16 експоната по време на 41-вия международен автосалон в Токио между 24 октомври и 4 ноември 2009 г. Международните премиери на щанда на марката са два концептуални модела, базирани на философията „електромобилите*: начало на бъдещето”, а именно - всъдехода PX-MiEV и лекотоварния i-MiEV CARGO. Двата модела са ново поколение на електрическия i-MiEV**, за който компанията вече приема предварителни поръчки преди старта на продажби към крайни клиенти през април 2010 г. Сред останалите експонати са 10 текущи модела, които отговарят на изискванията за по-ниски такси при еко-автомобилите в Япония.

Mitsubishi Concept PX-MiEV

i-MiEV CARGO

i-MiEV CARGO

  • Световна премиера: прототип Mitsubishi PX-MiEV

      Прототипът PX***-MiEV се задвижва с новата система Mitsubishi Plug-in Hybrid, която съществено увеличава пробега на автомобила само на електроенергия и увеличава икономията на гориво с 50 км/литър. Mitsubishi PX-MiEV е ново поколение концептуален автомобил, който умело балансира между влиянието върху околната среда и високите технически характеристики на пътя. За целта модела използва отличителни двигатели и обновена система S-AWC (Super All Wheel Control) и E-AYC (Electric-powered Active Yaw Control) за прехвърляне на мощноста между задните колела. Моделът използва последните технологии за безопасност и комфортният т.н. „cocochi” интериор (игра на думи в японския език с думата уютен).

  • Световна премиера: i-MiEV CARGO

      В следстивие на производството на i-MiEV, новата концепция i-MiEV CARGO залага не само на стандартните характеристики на електомобилите - благоприятно влияние върху околната среда и икономическа ефективност, но и добавя пространство в задната част на кабината. Това позволява на  автомобила да бъде използван за допълнителни нужди и за корпоративни цели. Задната част разполага с пространство с кубична форма, което може да се  използва ефективно и  дава свобода на клиента да го адаптира според нуждите си. Така, електромобилът е приложим в редица ситуации: за бизнес нужди, където се изисква максимално пространство за полезен товар, за свободното време и за други лични цели.

***

*електрически и plug-in hybrid автомобили
**Mitsubishi innovative Electric Vehicle, базиран на модела "i"
*** PX: Plug-in hybrid crossover.

Повече информация по темата и спесификации:
http://media.mitsubishi-motors.com/pressrelease/e/motorshow/detail1982.html

Повече информация за Mitsubishi Motors i-MiEV
 

Mitsubishi motors global showroom